Retrokänsla

Retrokänsla

Elkontakter och strömbrytare är något som ofta kan upplevas som störande i inredningen. Men det finns strömbrytare och kontakter som är designade för att synas.

Av Mia Storm Komonen

Bland dessa funktioner i hemmet som vi gärna gömmer undan finns det bland annat en serie med designade strömbrytare och eluttag som både är snygga i sin utformning men som också uppfyller kraven för säker elinstallation. Serien heter Renova och stilmässigt får uttagen gärna vara svarta mot vita väggar för att skapa kontrast, synas och bli en del av inredningen.

Vanligt är att ha vita uttag och strömbrytare mot till exempel en vit vägg, men här är meningen att framhäva det vi annars gärna döljer.
Den här serien av uttag och strömbrytare kommer från Schneider Electrics och kombinerar dagens teknik med en tidsenlig stil inspirerat från 1930- och 1940-talet.

Grundfärgerna på uttagen är svart, vit och grå, men för en personlig stil kan man kombinera olika insatser i olika färger och på så sätt skapa en effekt på väggen. Bland ramarna kan man välja mellan varianter i metall, marmor eller i glas. Strömbrytarna finns i olika färger och utföranden för att skapa en personlig prägel.

Liknade Artiklar

video

kommentarer