Originalmönster från förr

Originalmönster från förr

Mönstret Zodiaken av Josef Frank.

Mönstret Zodiaken, formgivet år 1936 av Josef Frank för Svenskt Tenn, har tagits i produktion. Textilmönstret består av stjärnbilder mot en klarblå bakgrund. Zodiaken kostar 1 450 kr/m.

Sotfri eldstad

Kaminen Globe från Vauni som är lätt att ställa där den passar bäst. Kaminen är skorstensfri och eldas med flytande bioetanolbränsle som släpper ut koldioxid och vatten, vilket är samma ämnen som finns i bland annat utandningsluften, därmed bildas ingen rök eller sot. Finns även som vägghängd och heter då Cupola, dessa kostar från 19 000 kr.

Mjukt

Fårskinnet värmer när det är kallt och har en svalkande effekt när det är varmt. Finns urval av fårskinnsfällar, fårskinnskuddar och sittplädar på StayHome.se. Vit fäll, Maori Quartetto Natural,
3 490kr och Grå kuddar, Grizzly Natural, 40x60cm 1 995 kr.

Svävande belysning

Sanova Edge
Sanova Edge

Genom att kombinera den senaste LED-tekniken med avancerade material har Astro Lightning skapat ett nytt sätt att gestalta ljus. Edge består av tre vita paneler som ser ut att sväva fritt framför varsin gloria av ljus. I samma serie finns även Eclipse rund och fyrkantig, finns hos Sanova. Edge är dimbar och går att montera både vertikalt och horisontellt, finns hos Sanova, 5 019 kr.

Ljuddämpande dörr

Massiva innerdörrar i trä, från Swedoor, här i modellerna Craft och Stable Nature. Det massiva träets egenskaper dämpar ljusnivån inne och ger ett vackert intryck. Finns i moderna såväl som klassiska dörrar. Craft från 2 670 kr och Stable Nature från 3 060 kr.

Snyggt & smart

Sidobord konstruerad i järn med förvaring för magasin, designad av formgivaren Per Franson. Bordet finns i svart och vitt, men också i en variant med mat klarlack över den råa ytan för en industiriell känsla. Broome sidobord, från Röshults, 3 995 kr.

Håll uppsikt

Baby Björn Cradle
Baby Björn Cradle

Nätt vagga i modern design som enkelt går att flytta runt i hemmet. Låg höjd och nättyg ger dig trygg uppsikt över ditt barn. Passar barn i ålder 0–6 månader, max 8 kg, från Baby Björn, 2 699 kr.

Styr ljuset

Osram har lanserat det trådlösa belysningskontrollsystemet Lightify, där användare kan ändra belysningen i färg och ljusintensitet på kontor, hemma och i offentliga miljöer genom att styra ljuskällor med en mobiltelefon eller en läsplatta. Lightify startpaket kostar 999 kr.

Bädda ekologiskt

Ekologiska sängkläder från Canada Goose.
Ekologiska sängkläder från Canada Goose.

Snygga sängkläder från Canada Goose home i ekologisk bomull. Kontrastbroderier i guld, sobra ränder och mustiga färger gör det enkelt att kombinera sänglinnen, kuddar och plädar i sovrummet, påslakanen kostar 1495 kr och örngotten 345 kr.

kommentarer