FRÅN PRISVÄRDA BASPRODUKTER TILL EXKLUSIVA DESIGNSERIER

Kort om – Den nya serien Zencha, designad av Sebastian Herkner är inspirerad av den japanska bad- och tekulturen, och består av vackra handfat, möbler och badkar.

Berätta lite om ert koncept. Vad är utmärkande för er som köks/badleverantör? 

Vår porslinsproduktion började i tyska Hornberg för 200 år. Idag har vi på Duravit ett av Europas bredaste sortiment i olika prisklasser, som också består av toaletter, badkar och blandare. Duravit samarbetar gärna med designers bl a Philippe Starck som kanske är det mest välkända namnet. Genom att kombinera idéerna från våra designers med vår interna expertis så utvecklar vi innovativa och exklusivt designade produkter, som idag finns i över 120 länder runtom i världen.

Hur ser trenderna ut för 2022?

En tydlig trend är att allt fler svenskar nu väljer att installera en duschtoalett i sina hem. De kostar mer än en vanlig, men å andra sidan så har de en helt annan komfort och rengöring att erbjuda, och du behöver dessutom inte längre köpa hem toalettpapper.

En annan tydlig trend är att många väljer en badrumsmöbel med en bänkskivelösning, med tvättställsskålen ovanpå. Allt fler väljer också att köpa något annat än vita badrumsmöbler – just nu är det t ex populärt med massiva träslag.

Vilka är dina 3 bästa tips till den som ska bygga nytt kök/badrum inom kort?

1 – Ta hjälp av ett “proffs” för att planera ditt badrum

2 – Välj badrumsinredning som andas kvalitet – det brukar bli billigare i längden. Ofta är det ganska enkelt att bilda sig en uppfattning om kvalitèn på en badrumsprodukt, bara genom att tex öppna och stänga en låda på en badrumsmöbel, eller lyfta på toalocket. En låda med en instabil känsla är är tex ofta ett tecken på att billiga komponenter har använts.

3  – Tänk inte bara design, utan välj också produkter som är lätta rengöra. Det finns många olika sorters tekniker och behandlingar som gör rengöringen av tex tvättställ och toaletter betydligt enklare. Här har tex vi på Duravit mycket att erbjuda.

Innehåll