btn-cerrar

Villa Vallmo

Kort om husmodellen:
Ett hus med stor öppen social yta, där en del är i vinkel vilket gör planlösningen lite roligare. Mastersovrum har egen svit med badrum och dress i båda alternativen. I den större modellen finns ett extra allrum alt, kontor/sovrum.

Vad kunden själv kan påverka: Vår styrka är vår flexibilitet. Vi anpassar våra hus till er som familj och den stil och de önskemål ni vill ha. Ibland behöver man även anpassa huset efter detaljplanens krav eller tomtens förutsättningar. Tillsammans med säljaren och arkitekten jobbar vi fram ett hus efter dessa olika önskningar och krav.

Den här husmodellen passar för: Eftersom den finns i två olika storlekar så passar den för både den stora och lilla familjen.

Totalentreprenad enligt Dalaträhus höga standard, från färdig makadam till färdigt grundmålat hus.

Domherren

Kort om husmodellen: DH nr1- Passar den mindre familjen som vill ha det både praktiskt och lyxigt. Den har 3 sovrum där mastersovrum har egen svit med bad och dress. Allrummet har en härlig rymd med ryggåstak som standard. Stor entré och klädvård. DH nr 2 – Passar den större familjen. Samma fina känsla som nr1 men kvadraten är fördelade till förmån för 5 sovrum. Allrummet har samma yta men inget ryggåstak, se ritningar för fler skillnader. Domherren nr1 finns som visningshus på Husknuten i Västra Frölunda i Göteborg.

Vad kunden själv kan påverka: Här kan du blanda de olika planlösningarna kanske entrévåning på modell 1 och övervåningen på modell 2, eller tvärtom.

Den här husmodellen passar för: Eftersom den finns i två olika planlösningar så passar den för både den stora och lilla familjen.

Totalentreprenad enligt Dalaträhus höga standard, från färdig makadam till färdigt grundmålat hus.

Thomas Skjäret
Dalaträhus

Några ord från en av våra representanter

Vad bör man först och främst ha klart för sig innan man bygger nytt?

– Det är viktigt att tänka igenom alla delar av projektet som man skall utföra samt att man har en tät kontakt med säljande husföretag. Detta för att få info om vad ändringar och tillägg kan enligt kommer att kosta. Det är bättre att man lägger några veckor extra på att planera och rita upp allt i detalj för jag se till så att det man har tänkt sig finns tillgängligt från leverantörer. Största felet som många gör och som brukar bli kostsamt är förändringar i bygget, ofta till följd av att allt inte är beställt, bestämt och klart med leverantörstider i tid innan bygget startar.

Finns det ett sätt att bygga ekonomiskt?

– Det finns många sätt att tänka ekonomiskt när man bygger hus. Första steget är att lägga upp en budget och följa den tillsammans med god planering och förberedelse. Tänk på att du har insikter och jämför priser och leveransdatum så att det passar din budget och ditt projekt. Var realistisk när du bygger ditt projekt så att du frågor till din säljare som byggs under hela processen.

Är det några nya byggregler att ta hänsyn till inför kommande året?

– Vi ser till att vara uppdaterade och framåt i utvecklingen, en byggbransch som har kommit till att taksäkerheten skall stärkas med vajersystem. Våra kunder kan känna sig trygga i att deras projekt håller de regler och krav som ställs. Kraven på olika byggnader kommer att förändras över åren, vi ser därför till att vi har hus som kommer att klara dessa krav även om 50 år. Vi tillgodoser kunden med de krav och regler som ställs genom hela projektet.

Vilka fallgropar ska man undvika och hur?

– Att vara noggrann och engagerad i sitt projekt är en bra bit på vägen att minska risken för fel och extra kostnader. En fallgrop är att man inte har koll på leveranstider eller sortiment. Om man som kund får välja andra alternativ än vad man har räknat med eller försegingar så kan priset på projektet stiga. Jag skulle säga att detta är en av de stora fallgroparna samt det som kan göra att projektet snabbt frångår budgeten.

Flera hus

Lanthuset | Villa Tunfisk

Stella 190 & Villa Frösö

Vill du veta mer?

Please visit our website to learn more about our houses

Klicka här

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]