btn-cerrar

Gelinder

Kort om husmodellen: Ett rymligt hus med gott om utrymme för den stora familjen. Fyra sovrum för barnen på överplan med eget allrum och badrum med bastu och stora sällskapsutrymmen på bottenvåningen. Väl tilltagen groventré och klädvård med gäng till kök. Unika detaljer som avslutningsbräda/överlist mot grund, Verandadekorer och staketpåsljor, invändiga detaljer som klassiskt listverk, massiva spegellinnerdörrar, trappa med sättsteg, furugolv.

Vad kunden själv kan påverka: Vi sätter inga gränser för kunden, vi lyssnar på vad kunden vill och hur de vill utforma sitt drömboende. Kunden kan mycket fritt välja på olika material och leverantörer. Att anpassa planlösning och exteriör är för oss en standard. Faktum är att alla hus kan bli ett sunt lågenergihus som byggs av naturliga material, utan att ge avkall på vare sig design eller boendekomfort.

Den här husmodellen passar för: En stor familj där man har behov av många sovrum med avdelat allrum. Huset placeras med fördel i en lantlig miljö i gammal bebyggelse. Man gillar troligtvis den gamla och klassiska byggstilen.

Exklusivt klimatskal med låg energiförbrukning med cellulosaisolering i ytterväggar och tak, 17 mm råspont bakom gips på samtliga väggar, FTX-ventilation, bergvärme, vittvaror från Miele, Ballingslöv-kök och allt övrigt material för ett nyckelfärdigt hus.

villa tuna

Kort om husmodellen:
Minimalistisk arkitektur med raka linjer och stram design.

Vad kunden själv kan påverka:
Som kund har man fria händer att anpassa både innehåll och planlösning efter egna behov och förutsättningar. Faktum är att alla hus kan bli ett miljösmart lågenergihus från XNvillan. Antingen väljer man bland våra genomtänkta typhus, eller kommer med egna idéer och arkitektritningar.

Den här husmodellen passar för:
Alla som gillar husets typiskt moderna design.

Exklusivt klimatskal med låg energiförbrukning, Cellulosa isolering i ytterväggar och tak, råspont bakom gips på samtliga väggar, FTX-ventilation, bergvärme, Miele el-artiklar, Ballingslöv kök och mycket mer.

MARTIN ERIXON
ägare

Några ord från en av våra representanter

Vad bör man först och främst ha klart för sig innan man bygger nytt?

– Sätt en budget och stäm av denna med er bank så vi tillsammans kollar på hus och lösningar som ligger inom denna. Gör en grundlig genomgång av vad ni som familj har för behov och önskemål gällande planlösning och exteriör. Ta även hänsyn till tomens läge och vädersträck vid framtagning av planlösningar och fördelning av rummen.

Finns det ett sätt att bygga ekonomiskt?

– Ett sätt är att göra vissa delar själva eller att helt enkelt bygga en mindre och effektivare boyta. Men den framtida ekonomin som återkommer var månad har nog ännu större betydelse av den totala ekonomin, vilket i sin tur har mycket att göra med kommande driftkostnader. Så byggt ett hus som är välisolerat och har ett bra och effektivt värmesystem med till exempel bergvärme och FTX-ventilation.

Vilka fallgropar ska man undvika och hur?

– När man ska bygga sitt framtida boende är det bättre att det tar något längre tid än att stressa igenom processen, tänka till en extra gång innan man tar det sista beslutet. Mindre problem kan uppstå på vägen och då är det viktigt att man valt en leverantör som tar sitt ansvar och har ekonomiska muskler i dåliga tider. Be om personliga referenser från tidigare kunder som går att besöka eller ringa till.

Flera hus

Trubaduren 130 & Garpen 135

Villa Tor & Stöten

Vill du veta mer?

Please visit our website to learn more about our houses

Klicka här

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]