btn-cerrar

Spira 175

Kort om husmodellen: Den klassiska stilen gör att Spira 175 passar i alla miljöer, i både stan och på landet. Totalt finns det plats för åtta rum, vilket ger gott om plats för både familj och vänner. I hallen finns det utrymme för garderober och smarta förvaringslösningar, och i köket kan ni välja mellan köksö och bardel. Genom att välja fönsterstorlek kan ni i köket även prioritera mer insynsskydd eller mer ljusinsläpp. Planlösningen är mångsidig och på nedervåningen kan ni till exempel välja mellan ett och två sovrum. Eller mellan mer privatliv och större sällskapsytor.

Vad kunden själv kan påverka: Övervåningen är isolerad och förberedd för inredning, när behoven växer. På nedervåningen kan man välja mellan ett eller två sovrum. Bygg online på hemsidan gör du alla val både exteriört och interiört.

Den här husmodellen är för: Skön golvvärme och låg energiförbrukning med solceller på taket tilltalar alla. Spira är Hjältevadshus bästsäljare sedan 2012, och förklaringen är en bra klassisk husmodell som passar i alla miljöer för alla typer av familjer.

Stående lockläktpanel (liggande faspanel finns som tillval) kök och badrum från Ballingslöv, Siemens vitvaror, vattenburen golvvärme, Nibe värmepump, aluminiumklädda fönster, wc/d med kakel/klinkers & solcellspaket.

Solid 194

Kort om husmodellen: Solid 194 är ett klassiskt tvåplanshus som rymmer hela familjen. Hallen är stor, rymlig och ger möjlighet till mycket förvaring. Köket är öppet och har plats för bardel. Från kök och vardagsrum har ni god utsikt mot baksidan, vilket är perfekt när barnen är små och vill leka utomhus. Baksidans dubbla fönsterdörrar skapar möjlighet för en riktigt stor uteplats. Och om ni väljer till stora fönster blir ljusinsläppet från baksidan magnifikt. Husets sociala ytor är luftiga och väl tilltagna. Att kök och vardagsrum hänger ihop ger extra generösa lekytor. Och som föräldrar har ni en god överblick från många platser. På bottenvåningen finns även ett väl tilltaget sovrum med plats för barnsäng.

Vad kunden själv kan påverka: På husets övervåning ger det förhöjda vägglivet en extra dimension till upplevelsen. Här är det hela 3,9 meter i takhöjd och takbjälken gör att ni slipper stödbensbjälkar. Detta skapar i sin tur en härlig rymd och ett rum som ni kan inreda ända ut i kanterna. Solid 194 är ett stort modernt hus som både bjuder på väldisponerade rum och en kombination av smarta funktioner och lösningar.

Den här husmodellen passar för: Alla umgängesrum vetter mot baksidan. Det ger en fin kontakt med trädgården och möjlighet att låta inne- och uteliv smälta ihop. Från köket är det bara ett par steg ut till grillen, studsmattan och kanske poolen? I Solid 194 är det familjens liv tillsammans som har högsta prio.

Stående lockläktpanel (liggande faspanel finns som tillval) kök och badrum från Ballingslöv, Siemens vitvaror, vattenburen golvvärme, Nibe värmepump, aluminiumklädda fönster, wc/d med kakel/klinkers & solcellspaket.

SOFIA ROSTEDTH
säljare i Göteborg & Norra Halland

Några ord från en av våra representanter

Vad bör man först och främst ha klart för sig innan man bygger nytt?

– Det skall vara en rolig resa att bygga hus! Det första man skall utvärdera om man bestämt sig för att bygga ett hus är hur mycket tid man själv önskar att lägga på att bygga sitt hus. Vill man ta tex tjänsteledigt från sitt jobb och kanske bygga hela huset på egen hand från grunden eller om man önskar en lätt process där bygglov, tillverkning och montering sker från en husleverantör där man får hjälp med de olika delarna. Nästa fråga man skall ställa sig är hur seriös min tilltänka tomt ut och har vi några begränsningar vad gäller detaljplan eller förhandsbesked på tomt som man behöver förhålla sig till när man skall bygga. Likväl vad har vi för totalbudget vi önskar eller kanske måste anpassa oss utefter.

Finns det ett sätt att bygga ekonomiskt?

– Det bästa sättet att bygga ekonomiskt är att från första början när man valt sin leverantör jobba fram en säker kalkyl som möjligt för sitt hus. Gå gärna igenom varje post i byggnationen ett par extra gång och överstudera är summan rimlig och kan vi på något sätt justera den eller inte. Man kan också upphandla flera markarbetare för sin byggnation och se till så det får konkurrensutsatt.

Är det några nya byggregler att ta hänsyn till inför kommande året?

– Varje år kommer det uppdaterade byggregler från Boverket att anpassa sig utefter. Vanligtvis så har dessa leverantörer koll på detta och kommer att anpassa sina hus utefter de nya reglerna så att man kommer att anpassa sina hus utefter de nya reglerna så att man som kund själv skall slippa läsa in sig i Sveriges byggregler.

Vilka fallgropar ska man undvika och hur?

– Om man väljer att bygga sitt hus från grunden själv så behövs väldigt mycket kunskap för att minimera fallgroparna. Väljer man en av de större etablerade husleverantörerna så minskar fallgroparna betydligt då det finns professionell kunskap och expertis i bolagen för att utföra en så säker byggnation som möjligt. Man skall också alltid kontrollera tomtens beskaffenhet så bra det går. Behövs det görs geotekniska undersökningar för att veta stabiliteten i marken så skall det görna göras innan man förvärvår sin tomt för att inte vad man får förvänta sig i kostnader för markarbetet framåt.

Flera hus

Blidö 27-115 & Sonfjället 35-101

Karisma 125 & Karisma 6

Vill du veta mer?

Please visit our website to learn more about our houses

Klicka här

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]