btn-cerrar

En italiensk klassiker

Av

Imagen aleatoria sección 7

Hur många middagar har inte pasta med pesto räddat genom åren? När det ska gå snabbt, vara enkelt och såklart smaka gott är det ett givet val. Här kommer en klassisk variant där pastan har sällskap av kokt potatis och haricot verts – att servera den på något annat sätt är otänkbart i Ligurien, Italien.

Tillagning: 25 minuter
Ingredienser: 4 personer

Imagen aleatoria sección 7

– 2 krukor basilika
– 80 gram pinjenötter
– 1 vitlöksklyfta
– 1 dl Granarolo Quattrocento, finriven
– 1,5 dl olivolja
– 1 kryddmått salt
– 1 paket Linguine à 400 gram
– 3 normalstora potatisar, fasta
– 300 g haricot verts

Plockabladen från basilikan. Rosta pinjenötterna i en het, torr panna.Mixaeller mortlapinjenötter,vitlök,basilikablad ocholivolja. Vänd ner riven Quattrocentooch smaka av med salt.Dags att koka det som ska kokas.

Imagen aleatoria sección 7

Skala och tärna potatisen i centimeterstora kuber. Koka försiktigtmjukai lättsaltat vatten, häll av vattnet. Tvätta och dela haricots verts i tre-fyra delar och kokanågonminuti lättsaltat vatten, häll av vattnet.

Koka linguineal dente enligt förpackningenoch häll avvattnet när de är klara. Tänk 1 liter vatten till 100 g pasta och rikligt(10 g)med salt.Blanda peston medde varma potatiskuberna,haricot vertsenochdennykokta pastanoch lägg upppå fyra tallrikar, alternativt lägger du enklick pesto på varje tallrikoch toppar medpasta, potatis ochharicot verts och blandarrättenpå tallriken.Ätdirekt.

Vår instagram