btn-cerrar
Här kunde vi få till all den funktion vi ville ha utan att tumma på designen

Här kunde vi få till all den funktion vi ville ha utan att tumma på designen

Av

Imagen aleatoria sección 7

Det befintliga köket började kännas slitet och när även vitvarorna började krångla bestämde sig familjen Faxéus i Täby för att satsa på det kök de verkligen ville ha – ett kök med rymd och funktion där de kunde laga mat tillsammans med vänner och familj.

Ibland är det bättre att byta ut sitt kök helt, istället för att laga och lappa i takt med att saker och ting går sönder. Precis så kände familjen Faxéus när de märkte att köket åldrades i allt snabbare takt och tiden var inne för att skapa något nytt. 

Imagen aleatoria sección 7

De visste var de var ute efter redan från start, och i sökandet efter en leverantör som kunde erbjuda deras idéer utan för många kompromisser föll valet på Noblessa.

– Vi var och kollade på några olika leverantörer innan vi bestämde oss för Noblessa. Här kunde vi få till all den funktion vi ville ha utan att tumma på designen. Gedigna lådor, bra lösningar för hörnen samt fin belysning, berättar paret Åsa och Daniel.

Imagen aleatoria sección 7

Parets val av kökslucka landade på den stilrena och matta luckan Divine sand (anti fingerprint) tillsammans med bänkskivan Silestone Miami Vena, en kvartskomposit som är slittålig och inte så känslig för fläckar. Vid själva planlösningen för köket utgick de från sin grundidé om en köksö som kökets mittpunkt.

– Övriga detaljer fick vi hjälp med. Vi visste till exempel att vi ville ha inbyggd kyl och frys, men fick tips om att gå på två kombinations kyl/frys istället med mer kylskåpsyta då inbyggnadsfunktionen gör att man blir av med en del volym. 

Imagen aleatoria sección 7

I och med att vi är fem i familjen så har vi tidigare upplevt att kylen blir en trång sektor och att vårt behov av kyl är större än att ha lika stora frysmöjligheter. Kyl och Frys kommer från Progress. Likaså spishällen.

Familjen planerade in två stycken ugnar från AEG, varav den ena är en kombinationsugn med micro.
– Vi valde AEG då de hade bra förutsättningar för att arbeta med ånga i ugnen. Även den tystgående och självöppnande diskmaskinen är från AEG. En liten extravagans, utöver dubbla ugnar är vinkylen. Den vi valde har två temperaturzoner och ser väldigt stilren ut.

Imagen aleatoria sección 7

Upplevelsen av Noblessa som leverantör var långt över förväntan.
– Vi är väldigt nöjda. Vi har ställt många småfrågor löpande under processen vid valet av kök, och har hela tiden fått ett bra bemötande och vi upplever att våra säljare har vågat ta ställning över vilka lösningar som fungerar bra och vilka lösningar som kan ha sina baksidor, vilket gör att funktionen i vårt kök har blivit så optimal som möjligt.

Vad är ni mest nöjda med?¡
– Köksön! Väldigt härlig social yta, praktisk med öppen hylla för laddare och små papper under samt stora lådor med bra förvaring.

Vilka tips och råd vill ni ge till dem som ska renovera sitt kök idag?
– Tänk igenom vilken funktionalitet ni vill ha först, vad är bra med köket ni har idag och vad saknar ni? Tänk också igenom hur mycket ni är där, lagas det mycket mat ska det finnas utrymme för det. Och finns det barn med i bilden är det bra om luckor och bänkskiva tål en del.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]