btn-cerrar

Ditt nästa semesterboende

Av

Imagen aleatoria sección 7

MYNE Homes är den ledande Co-ownership-plattformen för exklusiva semesterhem i Europa. MYNE erbjuder möjligheten att köpa andelar i ett högkvalitativt semesterhem i de mest eftertraktade semesterdestinationerna i hela Europa till en bråkdel av kostnaden med en omfattande service inkluderad.

Nikolaus Thomale, delägare och VD av MYNE Homes, berättar här om hur du kan äga ett semesterboende i lyxklassen, utan att behöva stå för alla kostnader själv.

Imagen aleatoria sección 7

Hur utmärker sig MYNE Homes ut på marknaden? Är detta unikt för Sverige?
– MYNE gör drömmen om att äga ett lyxigt semesterhem prisvärd och bekymmersfri. MYNE utmärker sig genom att erbjuda lyxiga semesterhem kännetecknade av deras speciella läge, fantastiska utsikter samt högkvalitativ inredning och utrustning. Varje egendom är utformad för året runt-bruk och är lika lämplig som semesterhem, andra hem och hemmakontor för familjer, par och singlar.

Varje delägare betalar endast en bråkdel av köpeskillingen och underhållskostnaden men kan ändå använda hela hemmet enligt deras andel och användningsbehov. MYNE tar hand om allt: från den professionella utvärderingen och köpet av hemmet, renovering och inredning till värdeorienterad förvaltning och samordning av alla serviceleverantörer. Att äga ett drömsemesterhem har aldrig varit så enkelt och kostnadseffektivt.

Imagen aleatoria sección 7

Medan Sverige är känt för sin delningsekonomi erbjuder nu MYNE sin innovativa delägarskapsmodell till den svenska befolkningen, vilket ger dem möjlighet att förverkliga sin dröm om att äga ett semesterhem i önskvärda destinationer till en bråkdel av kostnaden och med ett fullservicekoncept. 

Processen är digitalt optimerad, vilket säkerställer en bekymmersfri kundresa från att upptäcka det perfekta semesterhemmet och hela köpprocessen till att enkelt boka det första boendet och ytterligare tjänster via den dedikerade MYNE Co-Owner App, vilket gör att varje delägare kan njuta av sin vistelse i sitt hem till fullo, med 24/7 concierge-tjänst inkluderad.

Imagen aleatoria sección 7

MYNE Homes har varit framgångsrikt i flera länder runt om i Europa, som Tyskland, Frankrike och Italien för att nämna några. Hur ser förväntningarna ut på den svenska marknaden?
– MYNE har höga förväntningar på den svenska marknaden. Vi tror grundläggande på Sveriges attraktivitet som en året runt-semesterdestination i Europa samt på den svenska fastighetsmarknadens investeringspotential.

Hur fungerar det i praktiken?
– Resan börjar med att upptäcka ditt drömsemesterhem skräddarsytt efter dina önskemål och preferenser på MYNE-webbplatsen. Våra dedikerade konsulter stödjer dig genom denna process och besvarar alla frågor om MYNE:s delägarskapskoncept. Efter detta arrangeras en personlig eller digital visning, där du bjuds in att utforska egendomen förstahands med våra betrodda partners på plats. Om du gillar egendomen är köpprocessen enkel, helt digital, säker och följer alla europeiska KYC- och penningtvättsbestämmelser. 

Imagen aleatoria sección 7

Vid underskrift blir du en delägare i egendomen och deltar i värdetillväxten och inkomsten från ditt semesterhem enligt din andel. Bokningen av dina vistelser hanteras med MYNE App, vilket gör att du kan reservera dina vistelser från 2 år till 2 dagar i förväg. På MYNE ser vi till att din vistelse är enkel, trevlig och bekymmersfri, eftersom vi tar hand om alla aspekter – från administration och städning till förvaltning och samordning med alla serviceleverantörer och personal.

Kan vem som helst äga genom MYNE och hur många delägare finns det per fastighet?
– Med ”Managed Co-Ownership” delar 2-8 delägare med kompletterande användningsbehov på användningen, inkomsten och kostnaderna för ett drömsemesterhem.

Hur har mottagandet varit hittills och hur ser ni att MYNE kan utvecklas i framtiden?
– Från våra första erfarenheter noterar vi med glädje ett mycket positivt mottagande på den svenska marknaden och får mycket positiv feedback för vår innovativa delägarmodell och exklusiva urval av lyxiga semesterhem. När vi blickar framåt siktar vi definitivt på att expandera till ytterligare marknader inom Europa.

 

Fördelarna med delad äganderätt via MYNE:

• Ditt eget drömsemesterhem för 1⁄8 av kostnaden
Priserna för högkvalitativa semesterbostäder på populära platser har konsekvent stigit de senaste åren, liksom drifts- och underhållskostnaderna. Med MYNE delägarskap äger 2-8 delägare gemensamt sitt drömsemesterhem och delar kostnaderna för köp och underhåll i proportion till deras andel.

• Rättvist kostnadsnyttoprincip
Statistiskt sett används den typiska semesterbostaden endast av ägarna själva under cirka 8–10 veckor per år. En betydande del av fastigheten förblir tom resten av året. Detta är inte bra för plånboken, den lokala gemenskapen eller miljön. Delägarskap erbjuder en ”bite-size” av fastigheter som är skräddarsydda för dina behov vad gäller användning och kostnader.

• Bara kom och njut
Det stöd som krävs för semesterbostäder är betydligt högre än för din egen primära bostad på grund av det geografiska avståndet och ofta olika språk, rättsliga och skattemässiga jurisdiktioner. Ansträngningen för förvaltning året runt är ofta oproportionerlig med den faktiska användningen av fastigheten. MYNE tar hand om alla uppgifter som rör drift, förvaltning och underhåll av fastigheten åt dig – så att du kan komma och njuta!

• En beprövad princip
Principen om delägarskap är redan etablerad för båtar och privata flygplan, till exempel. Även här har det visat sig att de höga kostnaderna för förvärv och underhåll är oproportionerliga med den typiska användningen och att delägarskap därför är ett attraktivt och rimligt alternativ.

Vår instagram