btn-cerrar

Från vinterdröm till vårrealitet: Så väcker du liv i dina trädgårdsmöbler – Duplicate

Av

Imagen aleatoria sección 7

När vårens solstrålar tittar fram och löftet om varmare dagar börjar vakna, är det många av oss som längtar efter att spendera mer tid utomhus. Efter en lång och mörk vinter är det dags att väcka liv i trädgården igen, och vad kan vara ett bättre sätt att välkomna våren än att fräscha upp våra trädgårdsmöbler? Som en manlig bloggare i 40-årsåldern bosatt i Vallentuna, Stockholm, tillsammans med fru och två barn, vet jag hur viktigt det är med ett trivsamt utomhusområde där familjen kan samlas och njuta av de första solstrålarna. Trots en instabil vår med både snö och minusgrader, har jag bestämt mig för att det är dags att ta fram utemöblerna. Låt oss inte låta vädrets nyckfullhet hindra oss från att förbereda för ljusare tider. Här är några tips på hur du kan ge dina trädgårdsmöbler nytt liv denna vår.

Förberedelser

Innan du börjar, se till att rengöra dina möbler noggrant. Beroende på material kan detta innebära en mild tvållösning för trä, eller kanske bara en fuktig trasa för plastmöbler. Låt dem sedan torka helt.

Måla om

Imagen aleatoria sección 7

Ett lager ny färg kan göra underverk. Välj en färg som står emot väder och vind och som passar in i din trädgårds atmosfär. Om du har trämöbler, kan en slipning före målningen ge ett ännu bättre resultat.

Byt ut dynor och tillbehör

Ibland är det inte själva möblerna som behöver en uppdatering, utan dynorna och tillbehören. Färgglada och bekväma dynor i ny design kan förändra hela känslan av ditt utomhusutrymme.

Skapa en mysig atmosfär

Imagen aleatoria sección 7

Lägg till utomhusbelysning, som t.ex. ljusslingor eller solcellslampor, för att skapa en inbjudande och mysig atmosfär. Ett utomhusmatta kan också hjälpa till att binda samman din sittgrupp och göra utrymmet mer välkomnande.

Tänk på underhåll

Se till att dina möbler är redo för vår och sommar genom att applicera ett skyddande lager, som till exempel en träolja eller ett rostskydd för metallmöbler. Detta hjälper till att förlänga deras livslängd och hålla dem snygga längre.

Imagen aleatoria sección 7

 

Trots att våren kan vara nyckfull med både snö och kyliga dagar, är det inget som säger att vi inte kan börja förbereda för de varmare dagarna. Med lite tid och omsorg kan dina trädgårdsmöbler bli en välkomnande plats för familj och vänner att samlas och njuta av våren och sommarens alla glädjeämnen. Låt inte kylan hålla dig tillbaka. Det är dags att ta fram penseln, dynorna och skapa en plats där minnen kan göras, oavsett vad termometern säger.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]