btn-cerrar
Vår ambition är att finnas för våra kunder genom livets olika skeden

Vår ambition är att finnas för våra kunder genom livets olika skeden

Av

Imagen aleatoria sección 7

Lån & Spar Bank är en helt digital bank som funnits på den svenska marknaden sedan 2006. Men deras historia och rötter sträcker sig hela vägen tillbaka till 1800-talet när banken grundades i Danmark 1880. På Lån & Spar Bank sätter man privatpersonens behov i fokus och vill göra kundens bankärenden till en smidigare bit i livspusslet.

– Med enkla, prisvärda och trygga bankprodukter inom lån, kreditkort, sparkonto och försäkring är vår ambition att våra kunder alltid ska ha bra banktjänster med bra villkor, menar Pontus von Sydow, Kommersiell Chef på Lån & Spar Bank. Vi är en bank för privatpersoner och har de senaste åren hjälpt många kunder att förbättra sin ekonomi och att förverkliga sina drömmar.

Imagen aleatoria sección 7

Grundkriterierna för att kunna få ett låneerbjudande ifrån Lån & Spar Bank är bland annat att du är över 18 år, har en tillsvidareanställning, eller är pensionär, och att du innehar BankID på fil eller Mobilt BankID. Ansökan om ett privatlån görs smidigt online på www.lsb.se, eller om du föredrar, via kundrådgivningen på telefon 040-205 600.

– När din låneansökan väl är inskickad, hämtas en kreditupplysning in och sen görs det en individuell bedömning av din återbetalningsförmåga. Därefter får du besked om vi kan hjälpa dig med finansieringen och i så fall till vilka villkor. 

Imagen aleatoria sección 7

Oftast får du svar på din låneansökan inom ett par minuter, säger Pontus och poängterar att man alltid är välkommen att kontakta banken för goda råd kring finansiering, oavsett var i processen man är.

FÖRBEREDELSER FÖR LÅN
När du väl bestämt dig för att ansöka om ett lån, behöver du lämna uppgifter om bland annat din inkomst innan skatt, det vill säga din bruttolön, och vilken din arbetsgivare är. Utöver det behöver Spar & Lån Bank också veta hur du bor, hur din familjesituation ser ut och dina kontaktuppgifter.

Imagen aleatoria sección 7

– Sist men inte minst behöver vi veta hur mycket pengar du vill låna och på hur lång tid du tänkt dig att du vill återbetala lånet – vilken månadskostnad finner du rimlig för dig och din ekonomi? Tänk på att belopp och återbetalningstid, tillsammans med din ränta och eventuella avgifter, påverkar din månadskostnad för lånet. 

En lång återbetalningstid innebär oftast en lägre månadskostnad, men en högre total lånekostnad och vice versa. På Lån & Spar Bank kan du ansöka om lån upp till 600 000kr (observera att belopp över 500 000kr kräver två sökande) och med en återbetalningstid på mellan 2 och 15 år.

Imagen aleatoria sección 7

Tillsammans med en kundrådgivare på banken kommer ni fram till vilket lån och hur planeringen för amortering ska se ut för att matcha din livssituation och privatekonomi allra bäst.

Räntan håller på att skjuta i höjden. Vilka tips vill ni ge till nya låntagare som trots allt ändå vill bygga de där drömhuset?
– När du drar i gång ett nytt projekt rekommenderar vi alltid att du gör en budget och i denna tar höjd för att det kan bli dyrare än du tänkt dig. En riktlinje är att räkna med oförutsedda kostnader motsvarande 10% av projektets totala budget, detta är dock en uppskattning mellan tumme och pekfinger. 

Så tänk på att det i ditt projekt både kan bli mer eller mindre. I nuvarande marknadsläge är det dessutom ännu viktigare att du har en väl genomtänkt budget och att du tar höjd för att bland annat kostnad för material kan variera och förändras under projektets gång. Om du lånar till din finansiering bör du räkna med högre räntekostnader framöver. Tänk dessutom på att inflationen också bidrar till ökade kostnader för befintligt boende och din vanliga konsumtion. Med andra ord är det viktigt att se på helheten för din privatekonomi och inte bara det enskilda projektet.

EN BANK I TIDEN
På Lån & Spar Bank arbetar de dagligen med att utveckla deras erbjudande för att kunna erbjuda dig som kund enkla, prisvärda och trygga produkter och tjänster. Med ett fokus på dig som är boende i villa, radhus eller bostadsrätt har de en bred erfarenhet och kompetens inom finansiering av renoveringar och tillbyggnader av olika slag.

– Men vi hjälper även många kunder att finansiera sitt bilköp och till att sänka sina lånekostnader genom att samla sina befintliga lån hos oss. Även om vi är en digital bank så lägger vi stort fokus på den personliga kontakten och som kund hos oss är du normalt sett bara ett par minuter ifrån att få tala med en kunnig kundrådgivare via telefon, säger Pontus och går vidare för att berätta om bankens försäkringar, däribland Villahem och Hemförsäkring.

Vår ambition är att finnas för våra kunder genom livets olika skeden och bidra till en trygg och sund privatekonomi. Därför har vi ett nära samarbete med försäkringsbolaget Gjensidige, där vi förmedlar deras sakförsäkringar, och erbjuder våra kunder att försäkra sitt hus, hem och bil genom oss.

Vilken försäkring och omfattning du behöver är individuellt och beror på till exempel vilket objekt det är du vill försäkra, vad du kan tänka dig att betala och hur mycket du vill ha i ersättning om du behöver nyttja försäkringen.

LÅNESKYDD
För att klara av oförutsedda händelser i livet så erbjuder Lån & Spar Bank även en försäkring till ditt lån hos banken.

– När det oförutsedda inträffar är det extra skönt att ha en ekonomisk trygghet och därför erbjuder vi dig låneskyddsförsäkringen kostnadsfritt i 3 månader som ny lånekund i banken. Ett Låneskydd är en försäkring som är knuten till ditt lån hos oss på Lån & Spar Bank och hjälper dig att betala för ditt lån om du exempelvis blir sjukskriven eller förlorar din inkomst.

Pontus 3 bästa tips till låntagaren:

  1. Gör en budget.
  2. Ta höjd för både högre och oväntade kostnader, både i ett eventuellt projekt och i din vardagsekonomi.
  3. Se över ditt försäkringsskydd, så du har rätt skydd om det oförutsedda händer.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]