btn-cerrar

Städa med rätt produkter

Av

Imagen aleatoria sección 7

 

5 frågor om städrevolution, design och hållbarhet med Johanna Hamro Drotz, vd på SINI

Imagen aleatoria sección 7

Vilka är fördelarna med SINIs rengöringstabletter?
– SINIs rengöringstabletter är ett enkelt sätt för konsumenter att göra ett hållbart val, utan att behöva ändra på sina städvanor. Det är väldigt vanligt att man använder onödigt starka gifter vid städning i hemmet. SINIs rengöringsmedel har olika pH-värde för olika ändamål, innehåller inga onödiga gifter, och är biologiskt nedbrytbara.

Detta för att värna om miljö, människor, djur och hemmets olika ytor. Trots att våra rengöringsmedel är skonsamma mot miljön har vi inte tummat på effektiviteten – tvärtom! SINIs rengöringsmedel är utvecklade för att få bort även envis smuts.

Imagen aleatoria sección 7

Hur tar ni hänsyn till hållbarhet och miljövänlighet när ni utvecklar produkter, och vad gör ni för att minska er miljöpåverkan?
– Nyckeln till hållbar konsumtion är en klimatneutral och cirkulär ekonomi. En verksamhet ska vara utsläppsfri och förlita sig på förnybar energi. Engångsprodukter ska höra till gårdagen, råmaterial ska återvinnas i sluten cirkulation, eller vara komposterbara naturmaterial. 

Vi har en bit att gå, men med en nypa beslutsamhet kommer vi att nå vår vision. Att hålla tillverkningen så nära kunderna som möjligt är både miljö- och affärsmässigt det enda rätta. Samtidigt ger det oss på SINI möjlighet att försäkra oss om goda arbetsförhållanden. Därför tillverkas över 80 procent av SINI-produkterna i i våra egna anläggningar i Finland.

Imagen aleatoria sección 7

Ett framgångsrikt företag ska dela med sig. Utöver att vi under åren har deltagit i flera välgörenhetsprojekt har vi också byggt SINI-skolan i byn Harghushay i norra Tanzania. I nära samarbete med byn stöder vi skolan och de över 500 eleverna som går där.

Vilka är era mest populära produkter, och vad är det som gör dem attraktiva?
– SINIs populäraste produkter för tillfället är absolut brustabletterna för rengöring av hemmets alla ytor. Det är även uppskattat att det går att köpa färgmatchade mikrofiberdukarna som underlättar ordning i städandet. 

Imagen aleatoria sección 7

Förutom SINIs rengöringsmedel har många av våra städverktyg blivit superpopulära – bland annat vår smarta detaljborste, lättanvända fogborste, och vårt älskade SINI-system med ett skaft som går att kombinera med borstar, moppar och mycket mer. På sociala medier har flera av dessa blivit en stor hit under 2023, vilket är superkul!

Vad är nästa steg för SINI, hur ser utvecklingen ut?
– Under 2024 lanserar vi ett bredare sortiment av våra populäraste produkter i Sverige, så håll utkik! Vissa av dem finns redan att beställa på sini.com. Har du till exempel hört om vårt dammsvärd?

Ge oss ditt bästa städtips!
– Städning blir tusen gånger roligare om man har bra och rätt produkter. Fogar behöver inte längre tvättas i timmar med en liten tandborste, smala skrymslen kan dammtorkas på en sekund, och städskåpet behöver inte fyllas med flaskor, utan i stället med små brustabletter som inte tar någon plats.

Vår instagram