btn-cerrar

Recept: Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

Av

Imagen aleatoria sección 7

Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Ät som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia och har blivit en trend på sociala medier.

INGREDIENSER:
2 port.

  • 1 frp Zeta Pinsa
  • 3 msk Zeta Mascarpone
  • 3 msk Zeta Crème av svamp med tryffel
  • 3 st skogschampinjoner
  • färsk salvia
  • 1 frp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana
Imagen aleatoria sección 7

Zeta Extra jungfruolivolja Classico
salt
nymalen svartpeppar

 

  1. GÖR SÅ HÄR:
    Sätt ugnen på 250 grader (230 grader för tillagning i tråg). Lyft pinsan ur papperstråget och lägg på plåt. Har du en pizzasten, värm ugnen till 275–300 grader.
  2. Blanda mascarpone och tryffelkräm och bred över pinsan, lämna gärna en kant runt om.
  3. Skiva svamp och lägg den tillsammans med salvia över pinsan.
  4. Ringla över olivolja och grädda i cirka 5 – 7 minuter tills pinsan fått färg.
  5. Bryt över mozzarella, salt och peppar och servera.
Imagen aleatoria sección 7

 

Vår instagram