btn-cerrar
Det var fantastiskt härligt att få flytta in!

Det var fantastiskt härligt att få flytta in!

Av

Imagen aleatoria sección 7

I jakten på hustillverkare föll valet till slut på Älvsbyhus och deras transparenta bild över vad det verkligen kostar att bygga ett nytt hus. Det gav familjen Sjöström den trygghet de sökte för att våga satsa fullt ut på drömmen om ett nytt hus.

Som sig bör så tog det ett tag för Björn och Lotta Sjöström att hitta rätt bland alla hustillverkare och efter ett gediget letande så var det Älvsbyhus som visade vara den husleverantör som kunde erbjuda den mest exakta prisbilden i relation till förväntningarna. 

Imagen aleatoria sección 7

Björn var från början inställd på att bygga nytt och Lotta kände att det var möjligheten till att sätta sin personliga prägel på huset som vägde högst. Trots sin låga prislapp var detta något Älvsbyhus kunde gå till mötes med.

– Vi valde exempelvis bort golvet och ersatte det med ett eget golv. Ett val vi är väldigt nöjda med, säger Lotta och berättar vidare om hur Älvsbyhus kändes som ett prisvärt val där mängden tillval räckte gott och väl, och till och med gjorde det smidigare för familjen att få till en vettig ekonomisk kalkyl.

Imagen aleatoria sección 7

VALET AV HUSMODELL
Högt på listan över familjens önskemål stora ytor för sociala tillställningar och lite beroende på vilken tomt som skulle bli aktuell stod valet mellan Villa Astrid och Villa Åse från Älvsbyhus.

– Vi var snabbt inne på att vi ville bygga 1,5-plan men när vi fick tomten som är finare på baksidan än framsidan så kändes det naturligt på tomten att Åse med sina fönsterplaceringar var bättre för oss, säger Björn.

Imagen aleatoria sección 7

Men innan några verkliga beslut kunde fattas så kändes ett besök i Älvsbyhus visningshus i Söråker som en självklarhet, vilket gjorde valet ännu lättare för Lotta och Björn.

– Vi besökte visningshuset och det kändes så bra. Vi blev positivt överraskade av att det var så hög kvalitet på huset! När vi klämde och kände på inredningen i exempelvis köket så kändes det väldigt rejält, säger Lotta och Björn berättar vidare att de bestämde sig direkt efter besöker och ringde säljaren redan dagen efter.

Imagen aleatoria sección 7

Upplevelsen av husbyggsresan med Älvsbyhus kände paret i sin helhet som väldigt positiv. Allt fungerade smidigt och helt enligt plan – bara ett år efter beställningen flyttade de in, lagom till nyår!

– Vi hade en vision att få äta nyårsmiddag i huset och så blev det ju!

Första halvåret efter det att familjen beställt sitt hus lunkade livet på som vanligt och huset hamnade lite i glömska. Men när det väl var dags för färg- och detaljval till huset insåg de båda var de var på väg.

– När färgvalet kom blev allt så kul och det gick upp för oss att vi ska ju faktiskt flytta in i ett nytt hus! Det är väldigt roligt att få tapetprover och sådant, det är egentligen då allt börjar och nedräkningen tar fart. Bygglovspapper och dylikt är inte lika kul men när valen sedan är gjorda så är det bara att vänta!

ÖVERVÅNINGEN INREDS
Vid årsskiftet 20/21 flyttade familjen in i sitt nya hus. Till en början fick övervåningen agera förråd för att lagom till våren 2021 påbörja arbetet med att inreda.

– I början tänkte vi inte alls på att vi hade en övervåning utan det kändes som att vi bodde i en 1-plansvilla, säger Lotta.

Björns pappa var till stor hjälp vid renovering av övervåningen, där familjen ville göra det mesta själva. Tanken var att det skulle ta flera månader att göra klart men ibland blir det inte som man tänkt sig och då får man planera om helt enkelt.

– Vi kom i gång med bygget senare än planerat så det arbete som var tänkt att vara utspritt på flera månader blev istället komprimerat och möjligen mer effektivt, menar Björn och säger även att målet var att inte ha några hantverkare kvar i huset efter semestern.

Älvsbyhus hjälpte Björn och Lotta med att rita upp övervåningen till bygglovsansökan men i övrigt drev de projektet vidare på egen hand.

– Under sommaren var finplanering av tomten i fokus och att få i ordning garaget ordentligt, säger Björn

Huset kommer sakta men säkert till sin rätt men som de flesta husägare vet så blir ju ett hus aldrig riktigt helt klart. Men under tiden så njuter familjen Sjöström av sitt nybyggda Villa Åse i Täfteås.

Lotta och Björns 3 tips till dig som vill bygga nytt:

  1. Att besöka ett visningshus eller kundägt hus är ett måste. Det ger otroligt mycket. Finns det inget visningshus i närheten kan man själv kontakta någon via exempelvis sociala medier, kanske har man tur och kan få titta på just deras hus.
  2. Gör många tillval! Det är vi jätteglada att vi gjorde så var inte rädd för att lägga till mycket. Man får en mer ”klart-känsla” av alla tillval. Vi har lagt många timmar på andra saker men är otroligt nöjda med alla tillval. Det känns som att man har igen det!
  3. Att verkligen välja husmodell utifrån sina behov och att ta sig tid att fundera över husets placering på tomten så att man verkligen kan nyttja tomten på det sätt man tänkt. Till exempel hur huset står i förhållande till hur solen rör sig och vilken tid på dygnet den står var så att man kan få till den där frukosten på altanen i morgonsolen eller grillmiddagen med kvällssol osv. Samma där med att fundera över var man tänkt ha eventuell odling eller eventuell lekyta för barnen och liknande.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]