btn-cerrar
Ta höjd för kylan i vinter

Ta höjd för kylan i vinter

Av

Imagen aleatoria sección 7

Med en braskamin får du en mysig inomhusmiljö samtidigt som du kan dra ner på övriga uppvärmningskostnader.

Det är få saker som skapar en så mysig hemmamiljö som en braskamin gör. Med en höjd på nästan två meter är braskaminen Pilar från danska Rais iögonfallande och upplevs nästan skulptural. Med den rena skandinaviska designen tar den sin plats som ett elegant och smakfullt tillägg till rummet.

Imagen aleatoria sección 7

 Den stora och vackert rundade rutan på kaminens kropp ger en helt unik upplevelse av elden, som har fritt spelrum i den enorma brännkammaren. Handtaget är utformat i en solid och kraftfull design, som understryker kaminens kvalitet och tyngd. Pilar finns med antingen manuellt spjäll med CleverAir eller med ElectronicAir, där lufttillförseln styrs med fjärrkontroll.

 

Imagen aleatoria sección 7

RAIS Visio 100 T tunnelmodell är gaskaminen som med fördel placeras mellan två rum för exceptionell exponering av den brinnande elden. Den eleganta gaskaminen ger ditt hem karaktär och ett exklusivt intryck. Elden styrs smidigt med hjälp av en fjärrkontroll, din mobil eller surfplatta, så att du snabbt och enkelt kan tända och släcka kaminen och anpassa värmen efter dina behov. Modellen finns med ram i svart eller rostfritt stål. Visio 100 T kan anslutas till naturgas, stadsgas, gasol eller biogas.

RAIS lilla, funktionella Q-Tee är deras enkla, lite gulliga, kamin i klassiskt kubistiskt utseende. Q-Tee passar för ett lägre värmebehov och i mindre rum. Kaminen har ett luftkylt handtag, ett gediget stängningssystem och asklåda. 

Imagen aleatoria sección 7

Man kan antingen välja grundmodellen och ställa kaminen på golvet eller på en golvplatta – eller framhäva kaminen genom att placera den på en bänk eller t.ex. på en betongsockel. Q-Tee finns i tre olika höjder: 57 cm, 65 cm och 85 cm. Finns med lucka helt i glas eller lucka med stålram. Rökröret kan monteras på kaminens ovansida eller baksida. Till Q-Tee kan man även få AirSystem

Westbo Victoria med sidoglas är en modern gjutjärnskamin tillverkad i gammal klassisk design. Modellen brinner rent och fint och har mycket bra testvärden. Inredning i Vermiculite och brännkammaren är utrustad med CB-teknik (Clean Burning), vilket innebär en renare, miljövänligare förbränning. Victoria är också utrustad med en kokplatta. Modellen går endast att ansluta bakåt som standard och tillvalet toppanslutning endast mot icke brännbar vägg.

Imagen aleatoria sección 7

Saga-serien är en helt ny serie kaminer med ett stilrent formspråk men med den robusta känslan från gjutjärn. En extra stor glaslucka pryder dörren för att ge maximal syn av elden. På Dovre Saga 107 har man även lyckats att lägga till sidoglas för att ge ytterligare en dimension av insyn till elden.

Sidoglasen är även de gjorda med föruppvärmd luftspolning för att de skall hålla sig rena från sot, även denna modell kan fås med en designad kokplatta (tillval) på toppen om kaminen ansluts baktill.

Kungälv är en imponerande kakelugn med sin vackra och ståtliga krona.Kombinationen av den traditionella kakelugnens vackra linjer och utsmyckningar samt den stora glasluckan ger ett exklusivt intryck. Koppla av framför eldens inbjudande sken och njut av den behagliga och långsamma värmespridningen som gör kakelugnen så unik.

Ekeby från Gabriel kakelugnar har inspiration av ståtliga herrgårdar omgivna av ängar med lummiga lövträd. Kronan har stilrena, klassiska linjer som passar till de flesta inredningar. En kakelugn ger både behaglig värme och en trevlig atmosfär. Till ditt hem, och är dessutom en vacker inredningsdetalj som står sig i generationer.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]