btn-cerrar

Recept: Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

Av

Imagen aleatoria sección 7

Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia med sitt ursprung från Rom, Italien. Toppa din pinsa med dina favoritsmaker och servera antingen som lunch eller middag, eller skär upp i mindre bitar och servera som aptitretare till drinken..

 

Imagen aleatoria sección 7

INGREDIENSER:

2 port.

  • 1 frp Zeta Pinsa
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån ,riven
  • 1 frp Zeta Mozzarella italiensk
  • 2 grönkålsblad
  • 1 frp Zeta Burrata
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri, att ringla över
Imagen aleatoria sección 7

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
  2. Skär mozzarella i bitar och lägg på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.
  3. Repa grönkålsbladen och lägg i en skål. Droppa några droppar olivolja över och blanda runt.
  4. Fördela mozzarella, ½ dl riven parmesan och grönkål över pinsan. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
  5. Grädda i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet samt grönkål fått fin färg. Strössla över riven parmesan och fördela bitar av burrata.
  6. Salta, peppra och ringla över olivolja.

Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto
INGREDIENSER:
2 port.

  • 1 frp Zeta Pinsa
  • 3 msk pizzasås
  • 1 frp Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven i flarn
  • 1 frp Zeta Mozzarella italiensk
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 frp Zeta Prosciutto di Parma
  • Färsk basilika
  • Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri, att ringla över
Imagen aleatoria sección 7

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
  2. Skär mozzarella i bitar och lägg dem på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.
  3. Fördela tomatsåsen över pinsan. Strössla över ½ dl parmesanflagor och lägg på mozzarella. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
  4. Grädda pinsan i ca 7 minuter eller tills brödet och osten fått fin färg.
  5. Salta och peppra.
  6. Fördela prosciutto, basilika och flagor av parmesan över pinsan. Ringla över olivolja. Servera!

Vår instagram