btn-cerrar
En säker källa till värme, ljus och mys

En säker källa till värme, ljus och mys

Av

Imagen aleatoria sección 7

Mysiga stunder och garanterad värme. Anders Nilsson, försäljningschef på Scandinavisk Spismiljö guidar dig fram till valet av en ny kamin.

När man börjar fundera på att skaffa kamin kan det vara en bra start att fundera över vilket bränsle man önskar att elda med. Vad är för- och nackdelarna med respektive och vad vill vi få ut av vår eldstad? Därefter funderar man över vilken design man tycker om ur det utbud som finns och om man ska ha en fristående eldstad eller en inbyggd insats.

Imagen aleatoria sección 7

– Ved var vanligt förr men idag blir gaseldade eldstäder alltmer populärt, framförallt vid nybygge, säger Anders och berättar vidare om att valet av gas framför ved nog härstammar ur enkelheten av att använda en gaseldad eldstad och idag även miljöaspekten.

– Gaseldade eldstäder är otroligt enkla att sätta igång och stänga av, släpper inte ut några farliga partiklar i luften och man kan elda på låg effekt och fortfarande uppleva värmen från elden.

Imagen aleatoria sección 7

Sänka uppvärmningskostnaderna i hemmet
En kamin kan absolut sänka kostnaderna för uppvärmning av hemmet, menar Anders.
– Men framförallt så är det viktigt att lyfta att en kamin garanterar värme hemma om strömmen skulle försvinna. Den garanterar även en mysig stämning, vilket ger värme bara det. Ett bra val att installera i köket när man bygger eller renoverar är en vedeldad köksspis.

Vidare rekommenderar Anders kaminer av gjutjärn och täljsten som bra val av material för uppvärmning och det är även viktigt att tänka på storleken.
– En större eldstad brukar generellt generera större effekt och bättre uppvärmning.

Imagen aleatoria sección 7

 

Favoriter just nu
– Rais Nexo har ett formspråk som många gillar och denna modell kan man designa efter eget önskemål av färg, sidoglas, handtag och med automatisk reglering av förbränningsluft till eldstaden. Rais Visio Uniq är en insats som har ett minimalistiskt formspråk och passar perfekt till nybyggnation.

Imagen aleatoria sección 7

Anders avslutar med att understryka att en kamin behöver bli fackmannamässigt installerad och att det är av högsta vikt att installationen sker på rätt sätt. Inspiration, tips och idéer på: spismiljo.se.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]