btn-cerrar
Hitta rätt tomt

Hitta rätt tomt

Av

Imagen aleatoria sección 7

Många börjar sina husdrömmar med att söka inspiration kring själva huset och dess utseende. Men det allra viktigaste att börja med i hela processen – det är att finna drömtomten!

Läget där huset kommer placeras behöver därför en del eftertanke och är ofta svårare att hitta än drömhuset. Här guidar vi er till hur ni hittar den perfekta platsen för ert framtida hem.

Imagen aleatoria sección 7

Att ha tålamod och vänta in det perfekta läget för tomten är alltid värt det. Tänk också på att vara aktiv i tomtletandet och ständigt undersöka vad som sker på marknaden. Det är lätt att dras med i känslor när ett nytt hus hägrar, men det finns mycket praktiska detaljer som behöver gås igenom.

Det finns alltså flera aspekter vid val av tomt. Var huset ska byggas är ett av de viktigaste besluten och något som behöver passa er livsstil. Är det avskildhet och närhet till natur som lockar eller vill ni fortfarande bo centralt för att ha nära till vänner och storstadspuls? Ni behöver också fundera på hur era behov kan komma att förändras med tiden. Kanske familjen kommer att förändras med flera barn eller är barnen snart utflugna? Samtidigt är det bra att ha stilen på huset i åtanke för att få en perfekt matchning på flera plan.

Imagen aleatoria sección 7

En tomt vid havet är något många drömmer om och därför kan ett hus i New-Englandstil vara ett bra val. Vill ni ha naturen nära intill kan en kuperad skogstomt och ett modernt hus som tar in den omgivande naturen vara det enda rätta. När tomten börjar diskuteras kommer ni ofta in även på val av hustyp. Men även om det hör ihop börjar alltid möjligheterna med en attraktiv plats för ert kommande boende.

Utöver läget och själva husets karaktär bör ni dessutom väga in omgivningen och faktorer som även ska fungera på längre sikt. Hur ser det ut med jobb, kommunikationer, skolor och rekreationsområden? Området bör kännas lockade och erbjuda det ni alla behöver på både kort och lång sikt.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]