btn-cerrar

Recept: Fikoncarpaccio

Av

Imagen aleatoria sección 7

Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter. En vacker och lättlagad vegetarisk fikoncarpaccio med pistagepesto och krämig burrata!

ingredienser 4 portioner
-4–6 färska fikon
-2 st Zeta Burrata
-Pistagepesto
-2 krukor basilika
-1/2 dl persilja
-50 g rostade pistagenötter
-2 vitlöksklyftor
-100 g Zeta Grana Padano 10 mån
-2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
-Salt och peppar
-Till servering
-1 frp Zeta Prosciutto di Parma
-1/2 kruka basilika

Imagen aleatoria sección 7

Gör så här
1. Pistagepesto: Rosta nötterna i torr panna. Ta åt sidan ca 1 msk nötter för dekoration och resten använder du till pesto.
2. Finfördela basilika, persilja, vitlök, pistagenötter och ost i en mixer eller i en bunke med mixerstav. Vill du laga pesto på klassiskt vis så mortlar du ihop ingredienserna. 
3. Rör sedan försiktigt ner olivolja med en träslev. Mixa inte ner olivoljan, det kan lätt bli beskt då. Späd med mer olivolja om lösare konsistens önskas. 
4. Smaka av med salt och peppar. 
5. Skölj och skiva fikon tunt, lägg på fat eller assietter.
6. Hacka nötterna grovt.
7. Lägg burrata på fikonen, ringla över pistagepesto, strö över hackade nötter och basilika. Servera eventuellt med prosciutto di Parma.

Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor. Vardagsmat när den är som bäst! Koka pasta, blanda med en god kräm och strössla över knapriga pumpakärnor. Servera med finriven parmesan och persilja för en enkel middag som passar såväl stora som små.

Imagen aleatoria sección 7

ingredienser 4 portioner, 15min
-1 frp Zeta Strozzapreti
-1 frp Zeta Crème av kronärtskockor
-1/2 dl bladpersilja, finstrimlad
-1 dl rostade pumpakärnor
-2 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån, riven
-Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
nymalen svartpeppar

Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet i rikligt med saltat vatten.
2. Häll av vattnet men spara 2 dl av kokvattnet.
3. Blanda pasta med kronärtskockskräm, späd med lite av pastavattnet till en krämig och len sås.
4. Blanda i strimlad bladpersilja och lägg upp i djupa skålar.
5. Riv över parmesanost och strössla över pumpakärnor. Ringla gärna över en god olivolja och dra några varv med svartpepparkvarnen över.

Vår instagram