btn-cerrar
Hållbar köksrenovering

Hållbar köksrenovering

Av

Imagen aleatoria sección 7

HärjedalsKök är företaget som kan stoltsera med att erbjuda Sveriges mest hållbara metod för köksrenovering med deras populära koncept Härjedalsmetoden®.

 
Resan för HärjedalsKök började 1995 i det natursköna Härjedalen, ett område känt för sin vackra natur och starka tradition av hantverk. Redan från start har företaget strävat efter att erbjuda stilfulla kökslösningar som är både miljövänliga och skräddarsydda efter kundens önskemål.

Imagen aleatoria sección 7

 Utifrån den visionen utformades kökskonceptet Härjedalsmetoden®, där ett nytt kök skapas med utgångspunkt i kundens befintliga förutsättningar, utan att kompromissa med vare sig design eller klimatpåverkan. Marknadschef Mattias Forsman berättar mer.

Varför är Härjedalsmetoden® viktig för er?
– Med Härjedalsmetoden® vill vi få människor att tänka om när de ska renovera sina kök. I stället för att byta ut hela köket, erbjuder vi att byta ut köksluckor på befintliga stommar. Vilket är mer hållbart, prisvärt och tidseffektivt.

Imagen aleatoria sección 7

Vad är det som gör denna metod unik?
– Utmärkande för Härjedalsmetoden® är att det är en cirkulär köksförnyelse. Köket ritas upp under ett hembesök mellan en köksexpert och kund. Sedan tillverkas skräddarsydda lådfronter, luckor och inredning i fabriken, måttanpassade efter kundens befintliga köksstommar.

Hur lång tid tar det innan den nya inredningen är på plats?
– Många blir förvånade, men på mindre än en dag har våra experter monterat ett nytt kök på befintliga köksstommar, detta alltså i stället för att riva ut funktionsdugligt material. Utöver en stark hållbarhetsaspekt, är metoden även tidseffektiv och tacksam för plånboken.

Imagen aleatoria sección 7

Vilken skillnad gör metoden för klimatet?
– Ett utbyte av under- och överskåp i ett kök, inklusive skåpdörrar och bänkskiva, står för en klimatpåverkan på 270 kilogram fossilt CO2e. När ett nytt kök produceras och gammalt rivs, når det totala avfallet 320 kilogram. Genom att endast köpa nya luckor minskas klimatpåverkan med mer än 60 procent – detta är något som vi på HärjedalsKök länge har arbetat efter.

 

Imagen aleatoria sección 7

Var produceras er köksinredning?
– I vackra Funäsdalen. Sedan starten har vi producerat samtliga av våra skåpsluckor här, genom våra skickliga hantverkare i fabriken. Det är något som vi är otroligt stolta över, att vi på HärjedalsKök har Sveriges hållbaraste metod för köksrenovering.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]