btn-cerrar
Recept: Halloumiburgare

Recept: Halloumiburgare

Av

Imagen aleatoria sección 7

Halloumiburgare med riven morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.

INGREDIENSER: 
6 port. 
Halloumiburgare 

  • 400 g zucchini 
  • 2 tsk salt 
  • 100 g morot 
  • 1 frp Zeta Halloumi, 250 g 
  • 6 bitar Zeta Soltorkade tomater strimlade eller ½ frp Zeta Soltorkade tomater Classico 
  • 2 st ägg 
  • ½ dl Maizena 
  • 1 dl ströbröd 
  • 6 skivor surdegsbröd, delade 
  • 2 st mogna avokado 
Imagen aleatoria sección 7

 

 

Imagen aleatoria sección 7

 

Picklad rödlök 

  • 2 skivade rödlökar 
  • 1 ½ dl Zeta Vitvinsvinäger 
  • 1 dl vatten 
  • ½ dl strösocker 
  • 1 st lagerblad 
Imagen aleatoria sección 7

 

 

Imagen aleatoria sección 7

 

Tomatsalsa 

  • 4 st urgröpta och tärnade tomater 
  • 1 st hackad knipplök 
  • ½ kruka basilika, de plockade bladen 
  • 1 msk Zeta Vitvinsvinäger 
  • 2-3 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio 
  • salt och peppar 

 

 

 

GÖR SÅ HÄR: 

  1. Börja med den picklade rödlöken. Lägg rödlöken i en skål och koka upp övriga ingredienser och rör om. 
  2. Häll den kokheta lagen över löken och låt svalna. Ställ kallt minst två timmar före servering. Håller ca tio dagar i kylskåp. 
  3. Blanda alla ingredienser till tomatsalsan och smaka av med salt och peppar. 
  4. Fortsätt med halloumiburgarna. Riv zucchinin på grova sidan av rivjärnet. Lägg den på ett fat och strö över salt, blanda. Låt stå 20 minuter, pressa ur vätska och lägg i en bunke. 
  5. Riv ner morot och halloumi, lägg i soltorkade tomater. 
  6. Rör ihop med ägg, maizena och ströbröd. 
  7. Forma 6 burgare och grilla 2 minuter på varje sida. Använd ett non-sticknät eller en så kallad grillplåt. 
  8. Servera med tillbehören och grillat surdegsbröd. 

 

 

Vår instagram