btn-cerrar

Från London till ladhus mitt i naturen

Av

Imagen aleatoria sección 7

När dottern Tio kom till världen bestämde sig Jenny och Tobias Tuleby för att flytta hem från London. De längtade ut i naturen och ville bygga ett modernt ladhus. Nu bor de i Trivselhus Villa Klövsjö, med ett naturreservat som granne och stora fönster ut mot skogen.

Flytt från city till skog
Längst in vid skogskanten på den stora tomten på Ingarö strax utanför Stockholm ligger Jenny och Tobias Tulebys moderna ladhus. Platsen ramas in av en nybyggd trägärdesgård och vackra björkar. Här har de landat, tillsammans med dottern Tio och Dixie, familjens grand danois, efter nästan ett decennium i centrala London.
– När vi bestämde oss för att flytta hem ville vi bo nära naturen och vi visste också att vi ville bygga en modern version av ett klassiskt ladhus. Vi har vänner som redan hade byggt med Trivselhus och är supernöjda, så det gjorde valet enklare för oss. Vi bestämde oss faktiskt för Villa Klövsjö innan vi hade hittat tomten som skulle passa huset, säger Jenny Tuleby.

Imagen aleatoria sección 7

Husbygge på distans
När den perfekta platsen dök upp agerade hon och Tobias snabbt och byggprocessen sköttes sedan på distans från England.
– Det är kanske inte optimalt för alla, men för oss fungerade det otroligt bra, samarbetet med Trivselhus har varit smidigt och bygget har hållit både tider och budget, säger Tobias.
Jenny fyller i att husbygge på distans kräver att båda parter är tydliga och har en rak och kontinuerlig dialog.
– Det är ett stort ansvar både för köpare och husbyggare, men jag och Tobias visste vad vi vill ha och är bra på att ta beslut. Min filosofi är att man inte ska övertänka, utan gå på magkänsla. Vågar man välja saker som man gillar, även om de sticker ut, så blir helheten bra, säger Jenny.

Ladhus med öppen atmosfär
Villa Klövsjö karakteriseras av sina många fönster med härliga ljusflöden och fina kontakt med naturen utanför, men också mellan rummen interiört. Den här öppenheten har familjen Tuleby förstärkt ytterligare genom att öppna upp mellan våningsplanen över matplatsen.

Imagen aleatoria sección 7

– Vi tycker det är härligt att vi kan prata med varandra mellan våningarna, det blir en mer öppen atmosfär i hela huset på det sättet. Dessutom blir rymden och ljuset fantastiskt med fönster i det höga taket, säger Jenny.

Hon och Tobias valde också att flytta några väggar för att få en mer anpassad planlösning, välja till en bastu och utrusta grovingången med en hunddusch.

Imagen aleatoria sección 7

– Vi har inte varit några stora bastufantaster tidigare, men när man har en bastu i huset är det väldigt härligt. Och hundduschen är perfekt när man har en stor hund och bor i skogen, den funktionen älskar vi verkligen, säger Tobias.

Inspiration från tidigare hem
Andra val som de har gjort är det lite mörkare golvet, det svarta köket, heltäckningsmattan på övervåningen (– med inspiration från våra hem i London, säger Jenny) och det vackra gröna kaklet i badrummet på nedervåningen.

Imagen aleatoria sección 7

– Kaklet sitter i ett annorlunda mönster och kakelsättarna gjorde ett fantastiskt jobb. Det har blivit så fint och personligt. Jag är också nöjd med den vita marmorn på golvet vid huvudentrén, det hade vi hemma när jag växte upp och det känns fint att återknyta till det, säger Jenny.

Skogstomten tänker hon och Tobias lämna ganska mycket som den är och för att förstärka friluftskänslan har de bland annat byggt en så kallad ”fire pit”. Jenny berättar om besök av älgar, rådjur och fåglar – och hur fönstren blir som tavlor ut mot naturen.
– De stora skjutdörrarna i glas ger en känsla av att man står i skogen även när man är inomhus och utanför fönstret ovanför köksbänken växer vackra björkar, det är sådana detaljer som gör att vi stortrivs i det här huset.

Följ Jennys och Tobias väg till sitt livsverk på trivselhus.se/hemma-klovsjo

husfakta

Här bor: Jenny och Tobias Tuleby med dottern Tio

Modell: Villa Klövsjö

Boarea: 166 kvm

Inflytt: 2023

Husleverantör: Trivselhus

Vår instagram