btn-cerrar
Vilken husstil passar er?

Vilken husstil passar er?

Av

Imagen aleatoria sección 7

Många som väljer att bygga hus har en rätt tydlig idé om hur de vill att huset ska se ut rent stilmässigt. Vill ni ha en marin känsla, klassiskt lantligt boende eller kanske en kubisk och modern look? Oavsett vad ni eftersträvar behöver ni ta hänsyn till flera aspekter än personligt tycke och smak – bland annat att huset bör matcha både tomt och omgivning. Här får ni guidning på vägen mot ert framtida villaval.

Funkis
Vill ni ha ett modernt hus med något extra? Då är kanske funkismodellen något för er! Funkishusen beskrivs som riktiga designklassiker och präglas av inspiration från 60- och 70-talet. Ett tydligt kännetecken är en ren och avskalad arkitektur. Denna modell erbjuder ofta spännande vinklar och asymmetriska fönster och passar er som vill ha något unikt och karaktärsfullt.

Imagen aleatoria sección 7

I dagens funkishus kombineras ofta stora sociala ytor med mer privata och avskilda delar. Ofta nyttjas även varje kvadratmeter till fullo – så utöver utseendet blir boendet smart och praktiskt. Funkishusen finns i alla möjliga storlekar och modeller där ni kan hitta allt från nätta enplanshus till pampiga tvåplansvillor.

Klassiskt
Den klassiska stilen håller sin position på marknaden. Sverige har en lång tradition med att bygga klassiska trähus, och modellerna är fortsatt mycket populära. Detta hus passar er som gärna vill ha den härliga ”bullerbykänslan”. 

Imagen aleatoria sección 7

Utöver utseendet passar trähus vårt klimat och står pall för väder och vind. Det finns också flera möjliga val där det är vanligt förekommande med sadeltak, lockläktpanel och charmiga spröjsade fönster. Ni kan också gå mot en mer herrgårdsliknande stil med mansard- eller valmat tak.

En pampig sekelskiftesvilla är också ett val inom kategorin. Även storleksmässigt finns det alla möjliga utföranden, allt från enplansvillor till mer ståtliga tvåplansmodeller. Eftersom den klassiska stilen är tidlös så passar den in i olika omgivningar – så detta val fungerar både i lantliga miljöer och en mer tätbebyggd plats närmare staden. När det gäller insidan är det många som väljer att anpassa inredningen mot en mer modern stil, vilket verkligen gör huset till ett mångsidigt val.

Imagen aleatoria sección 7

New England
New england-stilen ökar i popularitet för varje år som går och husen har en rejäl och ståtlig framtoning. Inspirationen kommer från den amerikanska östkustens kustvillor. Det finns också igenkänning i våra svenska, klassiska villor – men med en adderad exotisk känsla.

Den karaktäristiska vita villan är ofta i två plan, har liggande träpanel och har prytts med stora och vackra spröjsade fönster som samtidigt ger stort ljusinsläpp. De präglas också av en marin känsla och passar extra bra vid ett boende vid vattnet. Entrén är oftast placerad centralt i mitten på framsidan och har ofta en stor härlig veranda eller till och med flera uteplatser i olika väderstreck.

Imagen aleatoria sección 7

Modernt
Ett modernt hus passar extra bra för er som har en stor medvetenhet och gärna uttrycker er personliga stil. Ni är nyfikna och vågar ta er an ett hus med attityd. Föredrar ni kanske skandinavisk inredning och moderna möbler? Även kvalitet, medvetenhet och noggrant utvalda materialval präglar många som väljer denna hustyp – ett flexibelt hus där formen skapar rummen och dess funktioner.

Många modeller erbjuder en asymmetrisk fönstersättning som ger ett livfullt utseende och innovativa planlösningar. Stora sociala ytor kombineras med stora fönster som bjuder in naturen. Ett modernt hus passar er som gärna bor både smart och miljövänligt. Inom den moderna stilen finns flera stilar, exempelvis kubisk, minimalistisk och en uppstickare just nu – husmodellen som påminner om en stilren lada.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]