btn-cerrar

Recept: Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

Av

Imagen aleatoria sección 7

Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater. Vegetarisk och lättlagad rätt som sköter sig självt i ugnen Toppa med smulad fetaost och soltorkade tomater och duka upp på middagsbordet.

 

Imagen aleatoria sección 7

INGREDIENSER:
4 port.

 

  • 500 g delikatesspotatis 
  • 1 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico 
  • 1 rödlök 
  • 3 paprikor (gärna gul, röd och orange) 
  1. 1. zucchini
  • 1 burk ZETA Soltorkade tomater Classico 
  • 1 burk ZETA Halkidikioliver urkärnade Ekologiska 
  • 1/2 kruka rosmarin 
  • 1/2 tsk salt 
  • nymald svartpeppar 
  • 2 frp ZETA Feta Ekologisk, à 150 g 
  • 2 tsk chiliflakes 
  • 60 g rucolasallad 
  •  Ljust levainbröd till servering.  
Imagen aleatoria sección 7

 

 

Imagen aleatoria sección 7

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Halvera delikatesspotatisen om de är stora och lägg på plåt, ringla över olivolja, salta och peppra. Ugnsrosta ca 10 minuter. 
  3. Under tiden potatisen är i ugnen, skala och skär rödlök i tunna klyftor. Skölj, ta bort kärnhus ur paprikorna och skär i grova bitar. Skölj och skär zucchini i grova bitar. 
  4. Lägg allt på plåten och blanda runt tillsammans med potatisen. Tillsätt oliver samt soltorkade tomater med oljan de ligger i. Repa över rikligt med rosmarin och baka alla grönsaker i ugnen ca 10 minuter tills de börjar bli mjuka.
  5. Lägg på fetaost, strössla över chiliflakes och ännu lite mer rosmarin. Ringla över olivolja och ugnsbaka ca 5 minuter tills osten är varm och fått färg. Strössla över rucolasallad precis innan servering. Servera med ett gott ljust levainbröd.

Vår instagram