btn-cerrar

Recept : Linsgryta med tomat och fetaost

Av

Imagen aleatoria sección 7

 

Ingredienser:
15 minuter / 4-6 personer

  • 2 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • ½ röd chili
  • 1 stor morot, tärnad
  • ½ dl Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 2 frp finkrossade tomater
  • 3 tsk oregano
  • 2–3 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 frp Zeta Gröna linser Ekologiska, avsköljda
  • salt
  • peppar
  • 2 frp Zeta Fetaost
  • Hackad bladpersilja
  • Surdegsbröd
Imagen aleatoria sección 7

Gör så här:

  1. Fräs lök, vitlök, chili och morot i rikligt med olivolja.
  2. Tillsätt tomater, oregano, vatten och buljongtärning. Koka ihop under 3–4 minuter, häll i linserna och låt småkoka i ytterligare 2–3 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Smula över fetaost och strö över persilja.
  5. Servera med surdegsbröd eller liknande.

TIPS!
Får du linsgryta över så håller den i en dryg vecka i kylskåp. Funkar perfekt som pastasås om du vill variera.

Imagen aleatoria sección 7

 

Vår instagram