btn-cerrar
Vi är byggaren som skapar just ditt drömhus

Vi är byggaren som skapar just ditt drömhus

Av

Imagen aleatoria sección 7

 

När första steget ska tas mot att förverkliga drömmen om ett alldeles nytt hus är en trygg, professionell husleverantör A och O för att komma hela vägen in i mål. Vårt nya hus pratade med Isabelle Eklund på Bohus-Villan om hur deras långa erfarenhet och samlade kompetens gör dem till en trygg leverantör.
– Bohus Villan grundar sig i ett familjeägt företag, vilket är något som genomsyrar hela företaget än idag. Vi är en svensk hustillverkare med bas i Bohuslän och funnits på marknaden sedan tidigt 80-tal. Idag är vi ett 50-tal anställda och har egna produktionsenheter för alla typer av boenden med allt ifrån sjöbodar, sommarstugor till villor och hotell.

Imagen aleatoria sección 7

 

 

Imagen aleatoria sección 7

Hur utmärker sig ni er på bostadsmarknaden?
– Vår flexibilitet i byggnationen. Att alla kommer med olika förutsättningar, både ekonomiskt, byggtekniskt och ur familjesituation. Där är vi och möter upp ända från start. Genom den samlade kompetensen av snickare, arkitekter och specialister inom olika områden inom byggnation kan vi erbjuda en helhet till kunden där man får vara med från idé till färdig produkt.
Bohus-Villan har sedan starten utvecklat en verksamhet med flera olika ben att stå på. Vi erbjuder olika former av entreprenad – total eller delad, och kunden väljer det som passar bäst! Eftersom vi är med redan från början, från projektering och försäljning till komplett nyckelfärdigt hus, kan vi säkerställa kvaliteten i alla led.

 

Imagen aleatoria sección 7

Många kunder idag har egna idéer om hur de vill att sitt hus ska se ut. Hur flexibla är ni här?
– Kunden kan fritt välja planlösning och utrustning för sitt framtida boende. Det gör vi möjligt genom en flexibel produktion och en organisation som är van att möta kundens behov. Vi är byggaren, med egen husproduktion, som säljer och skapar just ditt drömhus. Trots fina och smarta standardhus kan man ibland vilja sätta sin egen prägel på huset, där är vi och hjälper till med smarta lösningar! En byggprocess är lång och man hinner ändra sig på vägen. Vi tycker det är viktigt att tillgodose våra kunders önskemål. Så länge det fungerar byggtekniskt, fungerar det för oss!

 

Imagen aleatoria sección 7

Hur arbetar ni med miljö- och hållbarhet?
– Vi bygger trähus som är energieffektiva, som är välplanerade och ger lägre energiförbrukning. Klimatet på västkusten ställer extrema krav på husens hållbarhet och kvalitet. Därför bygger vi på BohusVillan bara välisolerade hus med förstklassigt material rakt igenom. Sen har vi även våra egna specialister som jobbar med solceller både på nya och gamla hus. Tanken är att kunna erbjuda ett solcellspaket till alla våra kataloghus. Vi erbjuder även fasadpaneler i trä med 50 års hållbarhetsgaranti!

Vad är viktigt att tänka på när man ska bygga nytt? 
– Förutsättningarna på tomten, oftast har man en idé om hur huset ska se ut. Därav är det viktigt att redan i startskedet se över förutsättningarna så man så optimalt som möjligt kan få sitt drömhus. Sen är det en självklarhet att bygga ett gediget hus som står i många år, tumma inte på materialval. Ett välbyggt och energieffektivt hus tjänar man på i längden!

I vilket skede ska kunden kontakta er? 
– Gärna så tidigt som möjligt. Med vår erfarenhet så kan vi komma med många bra tips. Vi är även behjälpliga med bygglovsansökningar.

Vad kan vara bra att kunden förberett innan ett första möte hos er?
– Vi får in kunder som vet precis vad de vill ha och även de som fortfarande är tidigt i planeringsskedet. För oss spelar det ingen roll, vi är behjälpliga på alla plan.

Hur brukar ni guida kunden genom husresan?
– Vi erbjuder alltid privata visningar på våra hus, så kunden först och främst får en uppfattning om storlek och materialval. Efter det kommer vi gemensamt fram till planlösning och fasadritningar. Efter det bokas det upp möten med vår kök- och badrumsritare, och sen ska alla materialval bli bestämda. En transparant och tillmötesgående väg till husköp satsar vi på!

 

Vilka är ert bästa tips till familjen eller paret som drömmer om att bygga nytt?
– Fundera över era behov och framtida behov. Ett nybygge är en stor investering, så skynda inte. Ta tid på er och kika på många modeller innan ni bestämmer er.

 

Och slutligen, vilken modell är storsäljaren?
– Classic-modellerna! Troligtvis för att dessa passar så bra in på västkusten bland alla små fiskebyar.

Vår instagram