btn-cerrar
Lycka är ett sätt att leva och jag älskar verkligen livet

Lycka är ett sätt att leva och jag älskar verkligen livet

Av

Imagen aleatoria sección 7

Sedan 2012 har det danska varumärket Nordstjerne genom grundaren och designern Henrietta Bach tagit fram organiska designprodukter. Företaget har snabbt vuxit till att bli ett välkänt varumärke inom Europa. Vi har pratat med Henriette, för att lära känna henne ännu bättre. Häng med!

Berätta, vem är Henriette Bach?
– Jag är grundare och ägare av Nordstjerne, 49 år gammal men känner mig fortfarande som 30. Jag bor med min man och tre barn i Holte norr om Köpenhamn. Lycka är ett sätt att leva och jag älskar verkligen livet, och är sugen på allt det har att erbjuda. Jag är socialt sinnad och älskar att ha människor omkring mig!

Imagen aleatoria sección 7

 

Vad har du för bakgrund?
– Sedan 2012 har jag skapat organiska designprodukter med en fokus på kvalitet och tidlöshet. Jag har alltid varit intresserad av inredning. Efter att ha jobbat som flygvärdinna på SAS i över 13 år med världens som sin inspirationskälla, så valde jag att byta bransch.

Imagen aleatoria sección 7

Det betyder att det blir ett 10 års firande i år?
– Tiden går fort! Det blir helt enkelt att fira vårt jubileum i år!

 

Imagen aleatoria sección 7

Berätta om era nyheter för 2022!
– Gemensamt för alla våra nyheter denna säsong är det genuina hantverket. Vi skapar en känsla av gediget hantverk och själva essensen av handgjorda produkter. Våra produkter ska vara tidlösa och hålla i generationer. Materialen är naturliga och hållbara.

Var hämtar du inspirationen ifrån?
– Jag hämtar inspiration från allt omkring mig, naturen är en mycket stor inspirationskälla och såklart resor, gallerier och museibesök. Jag är också väldigt intresserad av arkitektur.

Imagen aleatoria sección 7

 

Du är ett proffs på Köpenhamn. Vad får man inte missa när man är där?
– Besök gärna Glyptoteket, statens konstmuseum och Botaniska Have som är en vacker botanisk trädgård i Köpenhamn. Njut gärna av en brunch eller lunch på Union Kitchen i store Strandstræde och glöm inte att besöka mat-meckat Torvehallerne på Israels Plads, där hittar du även en fantastisk blomstermarknad. Sen älskar jag att äta middag på Maison på Dronningen Tvaergade…

Vad gör du på fritiden?
– Som egen företagare är min fritid ganska sparsam. Som tur är älskar jag mitt jobb och det blir också min hobby. Annars är jag helst med min familj.

 

Var kan vi hitta dina produkter i Sverige?
–Vi har många bra återförsäljare runt om i Sverige, fysiska butiker som bland annat Hans Mikael, By Binett, DIS och Alvhem. Upptäck fler på vår hemsida!

 

Tillbaka till ert jubileumsår, vad händer framöver i företaget?
– Just nu upplever vi på Nordstjerne en enorm tillväxt vilket vi är väldigt tacksamma för. Vi fortsätter att fokusera på hållbarhet och strävar att vara hållbara i alla led. Bra kvalitet och tidlöshet är nyckelord för oss. Hållbarhet enligt oss betyder att vi fokuserar på att vara miljömässigt hållbara med noga utvalda material, men även genom att ta ett socialt ansvar genom produktion. Vi arbetar endast med leverantörer som erbjuder sina anställda goda arbetsvillkor. Vi vill ha människan i fokus, i alla led.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]