btn-cerrar
The Oriental Collection – en kollektion inspirerad av längtan

The Oriental Collection – en kollektion inspirerad av längtan

Av

Imagen aleatoria sección 7

Bakom Chamois höst- och vinterkollektion finns en längtan till landet som inspirerar företagets grundare och designer allra mest, Indien. Det är mötet med människor, kulturen och de vackra platserna som ligger till grund för företagets textilier. Nu släpper Chamois en hyllningskollektion
The Oriental Collection.

 

Imagen aleatoria sección 7

– Jag längtar till Indien, landet som jag får så mycket inspiration från. Mötet med kulturen, människorna och de vackra platserna inspirerar mig något enormt. På grund av covid har jag inte haft möjlighet att besöka mina samarbetspartners på länge. The Oriental Collection är mitt uttryck för min längtan dit, berättar Charlotte Amlé designer och grundare av Chamois.

Förutom att inspireras av minnen och längtan till Indien, har The Oriental Collection influerats av mönster från det ottomanska riket. Vilket har givit textilierna ornamentala mönster i ockragula och blåa nyanser.

Imagen aleatoria sección 7

I den kommande kollektionen finns förutom mönstret Oriental även Cypress och Autumn Leafs. Färgskalan för mönstren är dov med jordiga toner och mild violett.

– Vi har tre mönster som representerar hösten hos Chamois. Färgerna som är dominerande är dova ockragula nyanser tillsammans med blå, grönt och rostrött, även inslag av violett syns till, framförallt på textilierna i mönstret Cypress, fortsätter Charlotte.

Imagen aleatoria sección 7

Chamois är ett designföretag inom inredning och mode. Inspirationen kommer från den orientaliskatextil- och hantverkstraditionen. Det är tusenåriga mönster och tekniker som kombineras och tolkas till dagens moderna former och uttryck.

Produktionen sker i samarbete med små, ofta familjeägda producenter som själva är hängivna den lokala och kulturella estetiken. 

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]