btn-cerrar
Varje hem skapar utan historia

Varje hem skapar utan historia

Av

Imagen aleatoria sección 7

Ett hem berättar något om personerna som bor där. Våra hem är vår trygga zon som med åren blivit allt viktigare för oss som individer. En plats att finna ro, en plats att umgås och en plats för återhämtning, men även för lek, fest och arbete. Allt sker under ett och samma tak och här spelar färgerna i hemmet en avgörande roll.

Stories: Color Design by Jotun är Jotun LADY:s nya globala färgkarta för 2023 och representerar en palett av både uttrycksfulla och hoppfulla nyanser. Färgkartan består av 21 olika kulörer och representerar positivitet, ärlighet och mångsidighet ur ett tidlöst perspektiv. Varje färg sätter sin unika och upplyftande karaktär på hemmet.

Imagen aleatoria sección 7

”Färg har en fantastisk kraft att både uttrycka hur vi känner om våra liv och att forma det. Just nu är för många människor en tid för eftertanke och reflektion kring vad vi värdesätter. Färg kan vara ett lysande sätt att uttrycka dessa värderingar och påminna oss om dem, varje dag,” menar Lisbeth Larsen, Global Color Manager på Jotun.

9 av de 21 kulörerna i Stories är helt nya för i år. I nära samarbete med globala färgchefen Lisbeth Larsen och hennes team har Jotuns dedikerade pigmentlab skapat och utvecklat en unik palett med varma mjuka toner, jordiga färger och kraftfulla nyanser. Kulörerna är särskilt designade för att inspirera oss att skapa nya och kreativa atmosfärer i våra hem.

Imagen aleatoria sección 7

De 21 kulörerna är indelade i tre färgkollektioner där varje kollektion om 7 färger representerar en viss typ av stämning och känsla. Larsen och hennes team utgår alltid ifrån egna observationer från städer, samhället vi lever i och människorna där kring när de skapar nya kulörer. 

De tre färgkollektionerna återspeglar en av de mer utmärkande observationerna och en stark sociokulturell tendens – sökandet efter enkelhetens lugn, naturens tröst och den trygga nostalgin i en vackert kurerad livsstil.

Imagen aleatoria sección 7

”För väldigt många av oss har hemmets roll och vad vi förväntar oss av det förändrats de senaste åren. Tidigare var det en fristad som vi kom hem till och kopplade av i efter jobbet. Men nu tillbringar vi alltmer tid hemma och vi förväntar oss därför mycket mer av hemmet. Det har blivit en plats för både arbete, lek, vila och avkoppling. 

Jotun LADY:s nya globala färgkarta är ett svar på dessa nya behov och uppmuntrar människor till att låta sina hem spegla det som betyder mest för dem samt inspirerar dem. Att våga ta ett steg tillbaka och skapa från hjärtat.”

Imagen aleatoria sección 7

Stories 3 färgkollektioner är:

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]