btn-cerrar
Vi är byggaren, med egen husproduktion, som skapar just ditt drömhus

Vi är byggaren, med egen husproduktion, som skapar just ditt drömhus

Av

Imagen aleatoria sección 7

Bohus-Villan är ett familjedrivet företag som tillverkar gedigna hus sedan tidigt 80-tal. Med sin bas i Bohuslän och med ett 50-tal anställda är de en stabil organisation som värnar om sin historia såväl som framtiden. Med egna produktionsenheter har de inte bara full insikt i sin produktion utan även möjlighet till att tillverka allt från sjöbodar, sommarstugor till villor och hotell.

Vårt Nya Hus fick en stund med Isabelle Eklund, kommunikationsansvarig på Bohus-Villan för att prata om värdet i en mindre organisation, flexibiliteten det innebär och vad som krävs för att skapa ett gediget hus som klarar av klimatet på västkusten. 

Imagen aleatoria sección 7

Var skulle ni säga att ni står ut som husleverantör? 
– Med vår flexibilitet i byggnationen. Vi vet att alla våra kunder kommer från olika förutsättningar, både ekonomiskt, byggtekniskt och ur ett familjeperspektiv. Där är vi och möter upp ända från start.

Genom den samlade kompetensen av snickare, arkitekter och specialister inom olika områden inom byggnation kan vi erbjuda en helhet till kunden där man får vara med hela vägen från idé till färdig produkt.

Imagen aleatoria sección 7

Bohus-Villan har sedan starten utvecklat en verksamhet med flera olika ben att stå på. Vi erbjuder både total- och delad entreprenad och eftersom vi är med på hela resan – från projektering och försäljning till komplett nyckelfärdigt hus, kan vi säkerställa kvaliteten i alla led.

Arbetar ni utefter ett typisk arkitektoniskt formspråk?
– Nej det gör vi inte, utgångspunkten för ett hus är alltid kunden. Huset skall passa kundens personlighet och spegla dem som bor i det. Smarta och funktionella lösningar som inte tar för mycket yta med fokus på ljusets flöde och samverkan av olika rum ligger till grund i skapandet i Bohus-Villan. Sen får vi mycket inspiration av just Bohuslän och alla gamla fiskebyar, vilket är något som återspeglas i våra kataloghus.

Imagen aleatoria sección 7

 

Hur mycket kan kunden påverka designen av huset? 
– Kunden kan fritt välja planlösning och utrustning för sitt framtida boende. Det gör vi möjligt genom en flexibel produktion och en organisation som är van att möta kundens behov. Vi är byggaren, med egen husproduktion, som säljer och skapar just ditt drömhus. 

Imagen aleatoria sección 7

Trots fina och smarta standardhus kan man ibland vilja sätta sin egen prägel på huset. Där hjälper vi gärna till! En byggprocess är lång och man hinner ändra sig på vägen. Vi tycker det är viktigt att tillgodose våra kunders önskemål. Så länge det fungerar byggtekniskt, fungerar det för oss!

 

Hur byggs era hus, levereras de i moduler eller byggs på plats?
– Byggelement och moduler tillverkas i våra egna uppvärmda lokaler. Det innebär hög kvalitet på all förtillverkning. Byggtiden blir kort, jämfört med traditionell byggteknik och stomresning går fort. Detta är bra med tanke på oförutsägbar väderlek. Transporter, kranlyft och montering tar vi själva hand om och ser till att bygget snabbt är under tak. Våra egna rutinerade snickare är förberedda och väl insatta i projektet. De montörer som jobbar ute på byggen går i ”lära först” i vår verkstad. Det borgar för hög kvalitetskontroll!

Vi har även en rad specialister i företaget med fokus på allt från markarbete, takspecialister med plåtarbete, finsnickeri som kan göra allt från trappor och ytterdörrar till kompletta kök. Det gör att vi kan tillgodose specifika önskemål från våra kunder.

Hur lång tid tar det vanligtvis från avrop till inflyttning? 
– Attefallshusen har vi 12 veckors byggtid på, större fritidshus 18 veckor och villor 22 veckor.

Hur arbetar ni ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv? 
– Vi bygger trähus som är energieffektiva, som är välplanerade och ger lägre energiförbrukning. Klimatet på västkusten ställer extrema krav på husens hållbarhet och kvalitet. Därför bygger vi på BohusVillan bara välisolerade hus med förstklassigt material rakt igenom. 

Sen har vi även våra egna specialister som jobbar med solceller både på nya och gamla hus. Tanken är att under våren kunna erbjuda ett solcellspaket till våra kataloghus. Vi erbjuder även fasadpaneler i trä med 50 års hållbarhetsgaranti!

Vem är er typiska kund? 
– Majoriteten av kunderna är medelålders par som vill bygga sitt drömfritidshus här på västkusten. Vi gjorde precis en leverans till Vrångö ute i Göteborgs skärgård!

Dock levererar vi hus till hela Sverige.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]