btn-cerrar
Främst måste produkter tillverkas i rena material

Främst måste produkter tillverkas i rena material

Av

Imagen aleatoria sección 7

Born in Sweden är företaget som värnar om svensk design som lyfter vårt hem såväl som humör. Med tidlös och funktionell design går deras produkter aldrig ur tiden.

Kim Vejsholt som grundade Born in Sweden var även en av grundarna till Sagaform och när det bolaget såldes för en tid sedan så kände Kim att han fortfarande hade något att tillföra den svenska marknaden. Vårt Nya Hus ställde några snabba frågor till Kim kring hållbarhet, design och personliga favoriter.

Imagen aleatoria sección 7

Vad är hemligheten bakom en tidlös produkt?
– Genomtänkt design och bra funktion.

Hur ser ni på miljö- och hållbarhet?
– Alla produkter vi tar fram har noga övervägts på vilket sätt de påverkar vår omgivning. Produktion, materialval och återvinningsgrad. Främst måste produkter tillverkas i rena material, som går att återvinna till 100%. Något som stör mig rätt ordentligt är plastprodukter med till exempel inblandning av träfiber. 

Imagen aleatoria sección 7

Visst, det är ett återvunnit material, men de kan aldrig återvinnas och är ofta sammansatta på ett sätt som gör att de olika materialen inte går att få isär på ett bra sätt. Vi måste bli duktigare på att återvinna redan från designstadiet.

Vilken är er bästsäljare?
– Våra Stumpastakar. Totalt hållbart i alla delar i kollektionen, vilket är något vi är stolta över att kunna säga. Svensk produktion på alla metalldelar, korken är återvunnen från vinkorksindustrin i Portugal, aluminiumet i stumpastakarna är 100% återvunnet. 

Imagen aleatoria sección 7

Stumpastakarna är gjorda för att kunna bränna ner den sista biten av ljusen man annars slänger och i dessa tider dessutom en superbra värmekälla. Genom att använda återvunnen aluminium sparas dessutom 96% av energin som hade förbrukats om vi hade använt nytt material. Visst är det fantastiskt!!

Hur ser planerna ut för framtiden?
– Vi är just igång med en satsning i Tyskland för att ta oss in på den marknaden. Annars kommer vi att fortsätta bygga vår kollektion av skulpturala och funktionella produkter för att ta oss ut i världen med varumärket Born in Sweden.

Imagen aleatoria sección 7

Era egna favoriter ur kollektionen?
– Jag älskar vår fågelmatare som väcker så mycket positiva känslor från människor i alla åldrar, och våra Sphere Vaser som med några få blommor blir en så fin dekoration.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]