btn-cerrar
6 kökstrender för 2024

6 kökstrender för 2024

Av

Imagen aleatoria sección 7

Marbodals inredningsarkitekt Jessica Fryklund berättar här om de starkaste kökstrenderna för 2024 med allt från konst och hantverk till historia.
– Trenderna representerar en kombination av estetik, funktionalitet och hållbarhet, något som är viktigt för dagens köksdesign. Att skapa balans mellan moderna innovationer, personlig stil och tidlös gestaltning kommer vara nyckeln till det trendiga köket 2024, säger Jessica Fryklund.

Imagen aleatoria sección 7

Konst och detaljer
Det personliga hemmet fortsätter att vara i fokus. Med detaljer, konst och möten mellan olika material och stilar skapar vi ett personligt uttryck som gör hemmet till vårt. Med det är även funktion och praktisk användning viktigt med välorganiserade kökslådor, dolda apparater och rena linjer för en harmonisk känsla.
– Konst i köket kommer stort nu. Det gör köket till något större än bara en plats där vi lagar mat. Det är också en reflektion av din smak, kreativitet och livsstil.

Imagen aleatoria sección 7

Den röda stenen
Natursten med röda toner kan bli en favorit framöver. Färgen associeras ofta med passion och energi och bjuder på en karaktär som skapar tidlös skönhet i ditt kök.
– Röd sten ger ofta en visuell kontrast och intressant design. Med sin elegans och sitt unika uttryck kan det lyfta utseendet på köket och andra platser i hemmet.

Imagen aleatoria sección 7

Vitrinskåpet
Vitrinskåpet har på senare år blivit en vacker integrerad del i klassiska såväl som moderna kök. Något som ser ut att stanna och ligger i linje med vår önskan om ett personligt och samtidigt harmoniskt kök.
– Vitrinskåpet ger möjlighet att presentera en personlig och visuell utställning med ditt vackraste porslin och andra favoriter. Du kan skapa en visuell dimension och djup i köket vilket i sin tur kan göra rummet mer levande och intressant. Vitrinskåp passar dessutom de flesta köksstilar.

Imagen aleatoria sección 7

Hantverket
Unika föremål och hantverk med en fin historia går hand i hand med vår önskan om att skapa det personliga hemmet genom detaljerna vi väljer.
– Hantverk betonar användningen av naturliga och hållbara material samt en mer långsiktig livslängd för verken. Det går hand i hand med den hållbara trenden. Även det moderna intresset för tradition och autenticitet spelar stor roll. Hantverkstraditioner har en kulturell och historisk värdegrund som attraherar genom den genuina känslan.

Hållbarhet
Hållbarhet är inte en trend så mycket som det är en utveckling av att vi blir bättre och bättre på att göra hållbara val. Om det beror på att utbudet är rikare eller att vi medvetet väljer produkter som visar en värdekedja som värnar om miljö, klimat och människa spelar egentligen mindre roll så länge rätt val görs på vägen.

Trivsel
Strävan efter att skapa ett hem vi trivs i håller i sig. Genom att ta hänsyn till alla sinnen i våra hem skapar vi energier och harmoni i en plats som ska ge oss lugn och ro, och möjligheten till återhämtning. Genom att ta in naturliga element som växter, hänga upp gardiner och låta objekt som frambringar härliga minnen skapar vi ett hem att trivas i.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]