btn-cerrar
De ser möjligheter där andra ser skräp

De ser möjligheter där andra ser skräp

Av

Imagen aleatoria sección 7

 

Vårt Nya Hus fick en stund med grundarna till företaget JOLI Stone som tillverkar bord av återvunnet material.

Imagen aleatoria sección 7

 

Vem är JOLI Stone?
– JOLI Stone är resultatet av vår passion för skapande och inredning. Vi som grundat företaget är Lisa och Joanna. Vi har drivit egna bolag inom bygg och inredning under många år, och tanken att skapa en produkt har följt med oss ett tag. När vi stötte på stenrester hos en stenfirma i Portugal insåg vi möjligheten att skapa något unikt och hållbart.

Imagen aleatoria sección 7

 

Var kommer passionen för inredning och skapande ifrån?
– Så långt vi kan minnas har vi båda haft ett brinnande intresse och passion för inredning, utformning och skapade. Vi älskar att skapa vackra miljöer och att nu få möjlighet att förvandla råa material till dekorativa möbler av återvunnet material tycker vi båda är fantastiskt roligt.

Imagen aleatoria sección 7

 

I vilka material arbetar ni?
– Natursten! Vi har valt portugisisk marmor och kalksten, och för att skapa variation och intressanta kontraster kombinerar vi stenen med trä, metall eller keramik.

Imagen aleatoria sección 7

 

Var kommer materialen ifrån och var tillverkas borden?
– All vår sten hämtas från en liten stenfirma i Portugal. Där väljer vi noggrant ut och återvinner restmaterial från deras produktion. Stenarna bearbetas för hand på plats innan de transporteras till Sverige, där vi matchar dem med lämpliga underreden. Träet kommer från ett sågverk i Sörmland och vi har valt att arbeta med ek, alm, ask och valnöt. Varje bord är en unik skapelse.

 

Hur ser ni på hållbarhet? 
– Hållbarhet är kärnan i vår verksamhet. Vi ser möjligheter där andra ser skräp. Genom att återvinna och omvandla restmaterial till vackra möbler gör vi vårt bästa för att minska miljöpåverkan. Vi tänker att ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

 

Vad är det som gör era produkter unika?
– Vår uppmärksamhet på detaljer och flexibilitet. Inget av våra bord är standardiserat – varje stenskiva är handplockad. Våra kunder kan välja material och färger för underreden som passar deras unika smak och inredning.

 

Utöver ert utbud av bord, kan man specialbeställa bord från er?
– Absolut! Vi strävar efter att uppfylla våra kunders visioner. Oavsett om det handlar om att förnya en befintlig möbel eller skapa ett bord enligt specifika mått, gör vi vårt bästa för att hitta rätt sten från vårt restmaterial för att följa vår affärsidé.

 

Hur beställer man era bord?
– I dagsläget tar vi emot beställningar via vår hemsida och Instagram. Besök oss gärna där och finns det frågor ser vi fram emot att besvara de!

 

Vad händer framöver?
– Vi hoppas snart kunna lansera vår webbshop och fortsätta att utveckla vår produktlinje baserat på den fantastiska feedback vi mött under vårt första halvår med JOLI Stone. Vi ser fram emot spännande projekt och möjligheter som väntar runt hörnet!

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]