btn-cerrar
Som ett konstverk

Som ett konstverk

Av

Imagen aleatoria sección 7

Varför måla när du kan dekorera väggarna med exceptionella mönster? Anna Appelqvist, grundare och Creative Director av belarteSTUDIO kan allt om tapeter och hur du skapar en wow-känsla i hemmet som du, och alla andra, kommer att älska.

Belarte kommer från italienskan och betyder ”vacker konst” och det är här, i staden Florens i Italien, som en av grundarna Anna Appleqvist levde och andades konst i alla olika former under flera års tid innan belarteSTUDIO kom till. Anna vurmar för form, färg och möjligheten att kunna utrycka sig personligt medan hennes partner, tillika medgrundare av belarteSTUDIO, Fredrik Appelqvist hjärtligt står för den strategiska affärsbiten. 

Imagen aleatoria sección 7

Deras gemensamma passion för konsten var det som sammanförde dem och la grunden för deras företag som fokuserar på tapeter som ger möjlighet till att uttrycka sig utöver det vanliga.
Inspirationen till varje tapet från belarteSTUDIO kommer ifrån både konst, arkitektur, mode och möbeldesign.


– Vi är verkligen intresserade av allt som design är. Inspirationen till vår design kan börja med allt från en möbel till något som hittas i naturen, säger Anna. Vi strävar alltid efter att erbjuda en inspirerande och aktuell design, men också att visa kreativa sätt att använda tapet på både vägg och i tak. Våra designs är i ständig utveckling, som omvärlden runt omkring oss. Därför skapar vi ständigt nya och uppdaterade kollektioner för vår on demand-produktion. Det fina med allt är att vår process låter oss skapa unika tapeter för våra kunder, utan att bidra till överproduktion. 

Imagen aleatoria sección 7

Hur påverkar tapeter känslan av ett rum?
– Tapeter gör en så stor skillnaden i ett rum. Den ger värme och en personlig touch till din interiör. Du kan skapa olika känslor med valet av tapet och förhöja känslan i rummet, som får så olika uttryck beroende på vilken stil du väljer. 

Vad är det som avgör valet av tapet?
– Vi vill skapa en unik känsla när du kommer in i rummet och skapa en riktig wow-känsla! Vi ser på våra designs som konst på väggen som är både hänförande och tidlös. Med det sagt ska man utgå från vad man tycker är vackert och den stil man känner sig bekväm med. Här får tycke och smak avgöra.

Imagen aleatoria sección 7

Är det skillnad på tapet och tapet?
– För oss är kvalitet A och O i både känsla och uttryck. Vi jobbar med en matt finish som ger just den premiumkänslan som vi älskar. Vi vill jobba så hållbart som det går utan att göra avkall på designen och då är digitaltryck den teknik som ger oss den möjligheten. Att bara printa fram det våra kunder önskar gör att vi i grund och botten arbetar ur en hållbar affärsmodell.

 

Imagen aleatoria sección 7

Finns det ett rum eller en yta många ännu inte upptäckt men som får oväntade effekter av en tapet?
– Absolut taket. Det skapar en sådan fantastiskt häftig effekt! Snacka om att skapa wow-känsla till ett rum.

 

Tips till den som ännu inte vågar?
– Att bjuda in tapet in din hemmamiljö gör det mer personligt och skapar unika rum. Vi hjälper våra kunder att virtuellt installera tapeter om man är osäker på sitt val. Då får man direkt känslan av hur det ser ut med resten av inredningen i hemmet. För oss är service till våra kunder något vi prioriterar. 

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]