btn-cerrar

Mjuka och hårda värden

Av

Imagen aleatoria sección 7

Mjuka toner på det dukade bordet
Swedish Grace som nästa är ett varumärke i sig själv är Rörstrands framgångssaga och ständiga trotjänare. Lika vacker som den är praktisk följer servicens svenska hem genom såväl vardag som fest. I höst lanserades en ny färg – Havre, som med sin mjuka ton går perfekt att kombinera med många andra av färgerna från samma serie. Såsom is, ros, dimma och äng.

 

Imagen aleatoria sección 7

Skapa effekt med röda detaljer
De röda tonerna kommer att synas mer under kommande år i allt från köksinredning till inredningsdetaljer. Den ikoniska vasen Aalto Vase i design av Alvar Aalto från Iittala känns nog igen av de flesta av oss vid det här laget. Men trots det slutar vasen inte att briljera med sina organiska former, gömda djup för blommor att leta sig fram i och vackra nyanser i allt från klarglas till som här, Cranberry rött.

 

Imagen aleatoria sección 7

Mönsterfint på golvet
Mattor är och kommer alltid att vara golvets bästa vän. Förutom att mattan skyddar golvet i sig så ger den värme och mjukhet till kalla fötter såväl som till platsen den ligger på. Den mönstrade mattan Ladakh Dhurry, Cactus Green/Dusty Pink från Chhatwal & Jonsson bidrar med färg och glada energier till varje rum. Mått: 1435×1913 cm.

Våga prova färg i taket
Beckers långsiktiga satsning på hållbara färglösningar tar ytterligare ett steg i rätt riktning med lanseringen av takfärgen Mood Care Ceiling. Mood Care-serien är ett delvis biobaserat färgalternativ, märkt med Svanen och Astma- och Allergiförbundets symbol. Färgen är helt matt och två strykningar ger ett fulltäckande resultat eftersom färgen är både en grund- och täckfärg i ett. Som om det inte var tillräckligt så är färgen även droppfri, enkel att måla med och ger ett jämnt och vackert slutresultat. Våga prova. Färg i taket kan ge oväntat fina rum.

Imagen aleatoria sección 7

 

Gardiner ger värme
Vi behöver fönster för att få in ljus, för att känna och se solens strålar genom våra fönster och för att vakna upp till ännu en härlig dag. Men så här års, när gråa dagar ibland följer varandra en efter en, så känns det skönt att dra för sina fönster och stänga ute den gråa syn som för många är både deprimerande och tung att se. Med ljusa gardiner får du fortfarande in det ljus som dagen bjuder på samtidigt som du känner dig ombonad och trygg i ditt hem.

Imagen aleatoria sección 7

 

Intill bild ”Kvadrat”
Kvadrat har nyligen gjort ett samarbeta med konstnären Danh Vo. Trapped in Heaven är en draperad gardin som pryds av ett stämningsfullt franskt citat i en djärv, vävd look baserat på kalligrafi av konstnärens pappa. När gardinen draperas i ljuset spelar en lugn moiréeffekt över ytan som gör att det enfärgade tyget återspeglar färgerna i omgivningen.

Vår instagram