btn-cerrar
Ett fritidshus är en plats att ladda batterierna

Ett fritidshus är en plats att ladda batterierna

Av

Imagen aleatoria sección 7

Sveriges största hustillverkare Älvsbyhus ser en ny trend bland sina kunder där nu efterfrågan på fritidshus av deras standardmodeller ökar kraftigt. Säljchef Olov Granström berättar mer.

– De flesta av våra husmodeller fungerar även som ett fritidshus men kanske framför allt de mindre modellerna och de modeller som vi kan leverera med bastu. En modell som många väljer är Lasse, ett hus med 63 kvm i bottenvåning och möjlighet att inreda övervåningen så att det blir strax under 100 kvm.

Imagen aleatoria sección 7

Vad ser ni att era kunder är ute efter i just ett fritidshus?
– Många vill ha en ”storstuga” med öppen planlösning även om huset inte är så stort då man vill kunna umgås de tillfällen när hela familjen och vänner samlas. Våra hus är klassiska trähus och passar bra i de flesta miljöer.

 

Imagen aleatoria sección 7

Vad kan kunden själv påverka interiört och exteriört?
– I många av våra modeller kan man välja olika rumslösningar, t.ex. lägga till ett sovrum. Vi har även många tillval för fönster och dörrar så att man skall kunna anpassa efter tomtens förutsättningar, exempelvis om man har en fin utsikt som man vill ”ta in i huset” med hjälp av större fönster.

 

Imagen aleatoria sección 7

Ser ni en ökad efterfrågan på fritidshus?
– Ja, det tycker vi. Vi upplever att det är fler som väljer att satsa på sitt fritidsboende istället för att resa utomlands på semester. Vi kan också se att många river en befintlig sommarstuga och bygger ett åretruntfritidshus som man planerar att flytta till så småningom.

Hur lång tid tar det att få drömmarnas fritidshus på plats?
– Det är högtryck i branschen just nu så leveranstiderna har blivit längre. Man får nog räkna med att det är ca 20 månader från start till det att man kan flytta in. Men det är å andra sidan en långsiktig investering som man kan njuta av resten av livet!

Imagen aleatoria sección 7

 

Vad är det bästa med ett fritidshus? 
– Ett fritidshus är en plats att ladda batterierna, ett eget ställe att åka till både på semestern och över helgen. Gillar man att fixa i trädgården eller kanske bygga en altan kan man oftast göra det i lite lugnare tempo än om man är hemma. Det är härligt!

Hur ser processen ut när man bygger hus med er?
– Vi utför alltid en totalentreprenad för huset inklusive grund. Vilket gör att man som husköpare kan minimera sin egen arbetsinsats. Man betalar ingenting i förväg utan hela betalningen görs efter godkänd slutbesiktning.

 

Dina 3 bästa tips till den som funderar på att bygga fritidshus?
– Välj husmodell/planlösning efter tomtens förutsättningar. Om man inte kan bygga själv välj en leverantör som utför totalentreprenad. Det kan vara besvärligt att vara ”projektledare” särskilt om fritidshuset ligger en bit bort. Bygg i en standard så att fritidshuset kan användas året runt. Det skiljer inte så mycket i pris och blir så mycket mer användbart. Med bra hjälp från proffsen är resan till drömfritidshuset inte långt borta!

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]