btn-cerrar
Enkelrum och NordConcept teamar upp för framtidens kvadratsmarta boenden

Enkelrum och NordConcept teamar upp för framtidens kvadratsmarta boenden

Av

Imagen aleatoria sección 7

Enkelrum, en ledande aktör inom småhuskoncept (fritidshus, attefallshus, mindre boenden, friggebodar) på den skandinaviska marknaden och Nordconcept, ett nystartat norskt företag med fokus på väldesignade och moderna minikök inleder samarbete för att skapa kvadratsmarta hem i snygg design som sparar både tid och pengar.

 

Imagen aleatoria sección 7

Mindre boenden med fler kvadratsmarta och flexibla lösningar är hur vi vill bo i framtiden. Detta innebär att allt ifrån kök och badrum till garderober och förvaringsutrymmen behöver vara noga genomtänkta för att möta alla behov.


”Vi ser en ökande trend både privat och inom hotellindustrin med en ny tappning av compact living och tiny houses som kommer från en önskan att leva enkelt och funktionellt och med så litet miljöavtryck som möjligt. Samtidigt som vi blir allt mer rörliga och reser både mer utomlands och runt i vårt egna land finns ett värde av att ha små välbyggda hem som sparar oss både dyrbar tid och pengar, och dessutom för oss närmare varandra.” – Amanda Johansson, CEO på Enkelrum.

Imagen aleatoria sección 7


Trenden kommer inte bara finnas hos ”tiny house” entusiaster utan är ett smart alternativ för singlar och pensionärer som vill skala ner och bo mindre och mer kostnadseffektivt. Anledningen till detta skifte är framför allt att vi önskar lägga ner mer tid på det som är viktigt för oss och köpa kvalitet snarare än kvantitet.

 

Imagen aleatoria sección 7

Mer livskvalitet på mindre plats
En direkt koppling mellan Enkelrum och Nordconcepts minikök syns inte bara på utsidan och i koncept utan även genom leveranslösning. NORD minikök levereras färdigmonterat på europall för att lyftas direkt in och kopplas på – precis som Enkelrums produkter. Detta gör att kunden kan få ett skräddarsytt och väldesignat kök i litet format utan att behöva betala mer eller göra avkall på funktioner. Dessutom är NORD Mini Kitchen byggt av kvalitetsmaterial och kan flyttas och återanvändas.


”Vi är fascinerade av framtidens hållbara städer och lokalsamhällen och är måna om att hjälpa till att bygga smartare och utnyttja dyrbara kvadratmeter. Miniköket har varit en produkt som sett likadant ut i många år och branschen har behövt ett modernt alternativ som passar dagens medvetna kund.” – Trude Kristin Kjevik Aakre, CEO på Nordconcept.

Imagen aleatoria sección 7


Med sina minimala 0,7 kvadratmeter golvyta och 117 centimeter bredd passar Nordconcepts minikök in i alla Enkelrums modeller vare sig boende, fritidshus, kontor eller gästhus. Miniköken kommer med fler färgvarianter och utrustning som gör det möjligt att anpassa enligt sin livsstil och smak.

 

Om Enkelrum
Sedan 2005 när det första Enkelrummet såg dagens ljus har ett hållbarhetstänk genomsyrat hantverket och den tidlösa designen. Små hus är energisnåla hus, då tillverkning sker med färre resurser. Ett Enkelrum går snabbt att värma upp eller kyla ner under skiftande årstider. Utmärkt för dig som vill skala ner och leva enklare, utan att utelämna några bekvämligheter. 

Alla Enkelrum är ritade och tillverkade i Sverige. Vår lokala produktionskedja hjälper oss att säkerställa att varje Enkelrum byggs enligt en hög standard, med en hållbar smart design och med material av högsta kvalitet. För att både du och kommande generationer ska kunna njuta av ditt Enkelrum.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]