btn-cerrar
Hos lagerbutiken finns allt du behöver för att bygga ett hus från grunden

Hos lagerbutiken finns allt du behöver för att bygga ett hus från grunden

Av

Imagen aleatoria sección 7

Lagerbutiken i Stockaryd startade 1988 som en bygghandel med begränsat utbud på några hundra kvadratmeter. Sedan har den flyttat och blivit betydligt större. I dag är det den kompletta bygghandeln med ett utbud så stort att du kan gå därifrån med ett helt hus!

Stockaryd är den lilla orten med ungefär tusen invånare mitt i Småland.
Det geografiska läget är inte direkt till någon fördel. Ändå har Lagerbutiken bara vuxit och blivit större med åren.

Imagen aleatoria sección 7

– En gång jämförde en leverantör oss med humlan. Den ska inte kunna flyga, men struntar i det och flyger ändå. Det tycker jag är en bra beskrivning av oss, med tanke på det geografiska läget, säger VD Mattias Trofast.

Mattias kom in i firman för 25 år sedan. Sju år senare stod man inför ett vägskäl, antingen bibehålla den omsättning man hade, eller öka. 2005 blev sågverkslokalerna där Rörvik Timber tidigare fanns lediga. En yta på 3 200 kvm under tak, med stora asfalterade ytor och ett perfekt område för att bedriva bygghandel. Byggnaden var dock bara ett tomt skal.

Imagen aleatoria sección 7

ETT MECKA
– Efter funderingar och ett gemensamt beslut med ägarna Johnny och Richard Nordh så valde vi att satsa. Utan deras engagemang och stöd hade detta aldrig blivit verklighet. Även våra leverantörer gav oss starkt stöd. Vi flyttade in här i september 2006 och hade en stor invigning med bilköer på flera hundra meter, berättar Mattias.

Lagerbutiken i Stockaryd är i dag ett Mecka för alla som står i begrepp att dra igång ett bygg- eller renoveringsprojekt. Här finns nämligen allt från minsta skruv till ett komplett kök och allt däremellan.

Imagen aleatoria sección 7

– Som fristående bygghandel kan vi enkelt beställa hem varor om det är något som inte finns hemma. De nio anställda i butiken har olika specialområden, samtidigt som de också har bredd och kunskap om allt som säljs i butiken.

– Sedan ”nystarten” 2006 har vi ökat omsättningen från 6 miljoner till 45 miljoner, upplyser Mattias

Imagen aleatoria sección 7

PRIS OCH SERVICE
– Vi jobbar mestadels med premiumleverantörer som håller hög kvalité, så här är vi riktigt starka och kunniga. Dessutom har vi bra priser.

Vad är det som får kunderna att åka till Lagerbutiken i Stockaryd för att handla?
– Först och främst finns det många villaägare som bor på landet runt oss och dessa hus har självklart också renoveringsbehov. Men det som lockar långväga kunder är priset i kombination med servicen. 

Kan du handla ett fönster för 5000 kr istället för 6500 kr och dessutom få förstklassig service, ja då är det värt resan hit. Jag säger inte att vi alltid är billigast. Men summerar du priset med den service vi kan ge och den kunskap vi har, samt bredden i butiken, ja då är vi så gott som oslagbara!

FAKTA:
Lagerbutiken ingår i WINO-koncernen som har sitt säte i Småländska Stockaryd. Koncernen har sammanlagt ca 200 medarbetare och en omsättning på ca 500 Mkr.

Lagerbutiken är erkänt duktiga på just fönster och dörrar. Med ett brett utbud från leverantörer som Nordan Tanumfönster, Elitfönster, Bordörren och Swedoor är det lätt att hitta något som passar. Mattias Trofast har sett hur trenden svängt kring vad som är viktigt vid fönsterbyte.

– För några år sedan låg allt fokus på utseende och funktionalitet men nu är det på energiglas och u-värden. Det gäller dock att välja fönster efter vilket hus man har. Fönstren bör spegla husets tidsanda. Självklart är allting valfritt. Men jag brukar fråga kunderna så att de verkligen tänkt igenom sitt val, och ibland ifrågasätter jag dem.

Ett modernt fönster på ett gammalt hus och vise versa är inte alltid så lyckat. Sedan har vi funktionaliteten. Vill du kunna vända fönstret helt för att underlätta putsningen så måste du kanske ge avkall på vissa utseendedetaljer. Viktigt är också att välja fönster med ventilation om huset har självdragsventilation.

Utöver utseendet och funktionalitet, vad får jag för andra mervärden om jag köper nya fönster? Det är stor skillnad på nytt och gammalt glas. Du får mycket bättre sikt genom ett nytt fönster, samtidigt som de är lättare att rengöra, samt ljudet, det blir tystare.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]