btn-cerrar
Klimatsmart på 100 kvm

Klimatsmart på 100 kvm

Av

Imagen aleatoria sección 7

A-hus kickar igång året med hela tre nya husmodeller för att på bästa sätt tillgodose kundens olika behov och önskemål. Sara Lidén och Madeleine Andersson på A-hus är arkitekterna bakom husen och berättar här mer om tanken bakom de olika husen och varför just du ska satsa på ett hus med låg klimatpåverkan.  

– De tre nya 1-planshusen vi har tagit fram utgår från olika typer av behov och tomtförutsättningar. Det de har gemensamt är boarean som ligger omkring 100 kvm. Med de nya husmodellerna vill vi ge fler kunder möjlighet att bygga kvadratsmarta och energisnåla trähus till en riktigt bra prislapp.

Imagen aleatoria sección 7

Fördelarna med 1-plan
– Fler ser idag fördelarna med att bo på en mindre yta och uppskattar också enkelheten i ett plan. En mindre byggnadsvolym passar också in på många olika typer av tomter och ger förutsättningar för trädgård och utelivet att ta plats. Vi landade i tre stycken modeller för att ge större möjligheter för våra kunder att hitta ett trähus som passar just dem och deras tomt.

Hus för olika skeden i livet
– Framförallt riktar vi oss mot dem vi kallar familjebildarna och familjeminskarna. Familjebildarna är den mindre familjen eller paret som planerar att bilda familj och som drömmer om den egna villan, men som samtidigt värdesätter enkelhet och hållbarhet. Familjeminskarna har inte längre behov av sitt stora, energikrävande hus när barnen flyttat ut och drömmer om en enklare vardag med plats för familj och umgänge.

Imagen aleatoria sección 7

 

Miljö och hållbarhet
– En äldre villa med storleken 100 kvadratmeter förbrukar cirka 12 000 kWh per år. Av detta består uppskattningsvis 4 000 KWh av hushållsel och 8 000kWh av uppvärmning och varmvatten. Det är dock inte ovanligt att äldre hus förbrukar så mycket som 20 000 kWh per år.

Imagen aleatoria sección 7

Vi bygger alltid med en hög standard i form av ett välisolerat och tätt klimatskal. Våra nya välplanerade hus, med storlek på ungefär 100kvm, beräknas förbruka 6 500 kWh per år, varav 3 000 kWh hushållsel och 3 500 kWh till uppvärmning*.

* Beräknad energianvändning i Stockholm vid normal användning och 21° C inomhustemperatur.

Imagen aleatoria sección 7

A-hus som husleverantör

– Vi bygger med trä, och inom koncernen jobbar vi med hela förädlingskedjan från skog till färdigt hus. Som en del av familjeägda Derome har vi lång erfarenhet och står starka så väl ekonomiskt, som utbudsmässigt, med rötterna i jorden när det blåser. 

Det ger en trygghet för leverantörer, entreprenörer – och framförallt våra kunder. Vi kommer finnas kvar även i svårare tider. A-hus finns i stora delar av landet (från Malmö till Gävle) och har stark förankring i den lokala marknaden, där med kan vi erbjuda attraktiva tomter och jobba nära våra entreprenörer

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]