btn-cerrar
Möjligheterna kring ett Attefallshus är oändliga

Möjligheterna kring ett Attefallshus är oändliga

Av

Imagen aleatoria sección 7

Attefallshusen har sedan första stund varit en succé på husmarknaden. Mycket därför att många har tomter som enligt detaljplanen är fullt bebyggda och där Attefallshuset ger dem en efterlängtad möjlighet till mer plats där de får större nytta och glädje av sin fastighet.

Ett Attefallshus ger alla husägare frihet att få extra yta till just det som de inte hade fått plats med tidigare. En möjlighet att forma ett hus efter egen smak, befriade från detaljplanens begränsningar. För många har det även öppnat upp möjligheten till ett boende i anslutning till nära och kära, generationsboende och möjlighet till att bo i ett minihus som är lätt att ta hand om, framför allt på ålderns höst.

Imagen aleatoria sección 7

Möjligheterna kring ett Attefallshus är oändliga
Det går att skapa hela miljöer kring ett Attefallshus som ökar volymen och ger nya användningsområden. Exempelvis kan man låta kreativiteten gå på högvarv och kombinera ett Attefallshus med en friggebod på 15 kvm med måttanpassad altan med pergola, insynsskydd och mysig belysning för att skapa en spännande och rymlig lösning. Utbudet på leverantörer på marknaden är stort så se dig omkring för att hitta vilket Attefallshus som faller dig och dina behov i smaken.

 

Imagen aleatoria sección 7

Några av de vanligare användningsområden för privatpersoner av ett Attefallshus:

  • Gästboende/boende för barn och barnbarn på sommarstället.
  • Äldre mamma eller pappa säljer villan och vill flytta närmre barn och barnbarn efter det att de blivit änka/änkeman.
  • Uthyrning till studenter eller bostadssökande i allmänhet.
  • Kontor.
  • Poolhus eller träningsrum.

Vad får ett Attefallshus användas till?
Till skillnad från friggeboden får Attefallshuset inredas som självständig bostad, som får användas både som fritidsbostad och permanentbostad. I så fall är den ett komplementbostadshus. Det är också möjligt att använda attefallshuset som komplementbyggnad, det vill säga som till exempel uthus, garage, förråd, växthus, gäststuga, bastu eller båthus.

Imagen aleatoria sección 7

 

Attefallshus ska följa Boverkets byggregler
Ett Attefallshus ska bland annat följa Boverkets byggregler, BBR och Boverkets konstruktionsregler, EKS. Reglerna är olika beroende på vad ett Attefallshus ska användas till. Till exempel ska ett Attefallshus som ska användas för permanentboende ha alla bostadsfunktioner som ska finnas i en bostad. Det är exempelvis utrymmen för matlagning och personlig hygien och möjlighet att förvara saker. Attefallshus som ska användas för permanentboende ska också vara tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. För Attefallshus som ska användas som fritidshus finns vissa undantag från kraven.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]