btn-cerrar
Årets hus från Willa Nordic

Årets hus från Willa Nordic

Av

Imagen aleatoria sección 7

En bit utanför Stockholm, med utsikt över Mälaren, ligger ett smycke till hus som ser ut som det funnits på platsen i många hundra år. Den stora, parkliknande trädgården med ståtligt uppväxta träd och vattnet som glittrar i småbåtshamnen nedanför fastigheten skapar en fantastisk inramning.

 
Här bor de äkta makarna Morgan och Linda-Maria. Deras vackra hus är framröstat som årets hus av Willa Nordics tiotusentals följare på sociala medier. Att huset känns som det alltid funnits på platsen är ingen slump, det är just vad paret eftersträvade när de bestämde sig för att bygga nytt på den anrika platsen.

Imagen aleatoria sección 7


Faktum är att det tidigare legat en herrgård där huset nu ståtar. Herrgården revs på 70-talet och ersattes av en enklare byggnad. Den gamla herrgården var stamfastighet till en stor del av kommunen där huset ligger och många villor i området ligger på avstyckade fastigheter från herrgården.

 

Imagen aleatoria sección 7

– Det var en gång i tiden en något excentrisk herre som huserade här, berättar Morgan. Den ägaren hade en herrgård även på andra sidan vattnet. Han bodde i en och hade den andra mer för arbete.

På Morgan och Linda-Marias tomt finns ett något märkligt torn kvar från den tiden.
– Det är en punchveranda som är placerad högt upp i en tornliknande byggnad, förklarar Morgan. Personen som hade de två herrgårdarna byggde denna för att kunna se sitt stenbrott på andra sidan vattnet och följaktligen ha koll så att arbetarna låg i, säger Morgan med ett leende.

Imagen aleatoria sección 7

– När vi bestämde oss för att bygga så ville vi behålla den gamla klassiska svenska herrgårdsstilen på fastigheten och samtidigt ha en modern och funktionell planlösning, säger Linda-Maria.

 

Imagen aleatoria sección 7

Eftersom paret bodde i det enklare huset på fastigheten under några år innan de bestämde sig för att bygga så hade de mycket tid att fundera på hur de ville ha sitt nya hus. De hittade Willa Nordic på nätet och blev inspirerade av vad de såg. På många forum hade Willa Nordic mycket goda vitsord och det gjorde att man tog kontakt med företaget. Huset ritades av Peo Oscarsson som ritat många av Willa Nordics omtalade privatbostäder och paret upplevde att han fångade deras tankar på ett fantastiskt bra sätt.

Jonas Bystedt på Willa Nordic var projektledare under hela processen.
– Utan Jonas hade det inte blivit detta hus. Det var mängder med möte med kommunen och man ville inte ge bygglov till en så stor och hög byggnad men Jonas lyckades att ro projektet i hamn, säger Morgan.

Själva bygget gick mycket smidigt. Väggblocken byggdes i en skyddad och kontrollerad miljö på Willa Nordics fabrik i Stockaryd. De monterades sedan på plats på grunden och sedan tog hantverkarna vid.


– Vi hade byggmöte med Jonas och byggarna en gång i veckan och dryftade alla detaljer. Hela processen gick mycket smärtfritt och resultatet blev mycket bättre än vi kunnat tänka oss, säger Morgan.


Nu bor familjen i det ståtliga huset där gammal traditionell stil möter moderna behov och önskemål.
– Vi är väldigt glada över att huset blev så personligt och att vi vågade ta ut svängarna som vi önskade i allt från gestaltning till färger och tapeter, säger paret avslutningsvis.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]