btn-cerrar
Snickarens drömhus på Österlen

Snickarens drömhus på Österlen

Av

Imagen aleatoria sección 7

Att vara snickare till yrket kan många gånger innebära att en noggrannhet och perfektion ibland tar över. För Tobbe… var det precis den insikten som gjorde att han valde att denna gång bygga helt nytt till honom och familjen i Åhus på Österlen. Valet föll på en egendesignad husmodell från Willa Nordic.

Imagen aleatoria sección 7

Det tidigare huset som familjen bodde i renoverades fram och tillbaka under sju års tid. Till slut tog energin slut och önskan om mer tid åt familj och vänner och något helt nytt och skräddarsytt tog vid.

– Vi byggde främst nytt för att få skapa ett hem precis som vi vill ha det samt att veta att allt är nytt och i bra skick. Sen är jag själv snickare/egenföretagare och jag känner mig själv så pass väl att jag vet om att jag aldrig kommer att bli nöjd förrän jag renoverat varje millimeter i ett äldre hus. Så genom att bygga nytt får vi ett hus som är perfekt för oss som familj, samtidigt som jag får mer tid över till annat. Tid som på min fritid annars gått till att renovera huset

Imagen aleatoria sección 7

Vem husleverantören skulle vara var det aldrig någon tvekan om. Tobbe har väldigt bra kontakt med Willa Nordics agentur i Åhus, och har själv i sitt yrke som snickare varit med och byggt hus från samma leverantör och själv bevittnat deras höga kvalitet. Att Willa Nordics säljare på plasts dessutom är helt fantastisk gör ju inte saken sämre.

Imagen aleatoria sección 7

– Säljaren brinner verkligen för att man som kund ska få sitt drömhus och gör allt för att resan från skiss till inflyttningsklart hus ska gå så smidigt som möjligt. Vi hade en vision om hur huset skulle se ut och gick igenom diverse modeller från Willa Nordic. Till slut hittade vi en mindre modell som påminde om vår vision. Utefter den modellen ritade vi om och utökade husmodellen tills det blev exakt som vi önskade. Willa Nordic kändes hela tiden som en trygg leverantör och med dem visste vi i att vi skulle nå vår husdröm.

Imagen aleatoria sección 7

Att hitta exakt den modell som passar en familjs alla behov och idéer kan vara näst intill omöjligt, för inte tidskrävande. För Tobbe och hans familj var flexibilitet A och O och den ursprungliga husmodellen ändrades mer eller mindre helt, även om helheten påminner om ursprungsmodellen. Det bästa med att få ett helt nytt hus är dock inte bara möjligheten att få som man vill, utan även det faktum att allt är helt nytt.

– Det är absolut det bästa, att allt är just helt nytt. Sen är det lyx att man själv har fått påverka planlösning och placering av huset där uteplatsen ligger ut mot natur och sol. Men helheten, hela känslan av att bo i ett nytt hus, känns mer eller mindre magisk.
Familjens favoritplats i det nya huset är kök och matplats som leder ut mot den egna lilla oasen med uteplats och pool. Detaljer och flöden som är väl värda att lägga ner tid på vid planeringsstadiet för att få det som man vill.

– Om man drömmer om att bygga nytt hus så vill jag verkligen rekommendera att om och om igen fundera igenom helheten av huset och alla detaljer, var inställd på att ta 1000 beslut längs vägen, men tänk hela tiden helhet. Tveka inte på att bygga nytt om man har möjligheten, men sätt upp en budget som riktlinje, där det finns utrymme för att utöka budgeten under husresan, då blir det mindre press och roligare att justera beslut på detaljer längs vägen.

Samarbetet med Willa Nordic var enligt Tobbe felfritt, och med det svaret så har familjen inga problem med att bygga nytt igen. Så länge det är med samma leverantör då vill säga! Men tills vidare så trivs det där de är.
– Vi är väldigt nöjda, känns som vi fått ihop helheten med alla detaljer i huset och följt vår vision av hur huset skulle bli.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]