btn-cerrar
Aldrig för gammal för nybyggt

Aldrig för gammal för nybyggt

Av

Imagen aleatoria sección 7

 

Barnen är utflugna sen en lång tid tillbaka och man har bara ens egna behov att tillgodose. Kerstin och Kent såg det som en perfekt tid i livet att bygga ett hus som bara var deras.
I sina yngre dagar var huset fyllt av barn, en familj på sammanlagt sex personer i ett stort 1,5-planshus. Men allteftersom barnen flyttade ut kändes huset för stort för Kerstin och Kent.
– Huset var perfekt när vi hade fyra barn men nu ekade det nästan när vi pratade med varandra. Dessutom var det ett 1,5-planshus och sanningen är att man inte blir yngre, vi ville ha ett 1-planshus, berättar Kent.

Imagen aleatoria sección 7

I 37 år hade de bott i sitt tidigare hus, en lång tid då man hinner samla på sig massvis med saker. Kerstin berättar dock att det var skönt att de i och med flytten kunde rensa.
– Det var en fantastisk nystart! Vi slängde och sålde det mesta och hade väl bara med oss sängarna och ett par fåtöljer, säger hon.
– Det är många äldre som flyttar till lägenhet så vi testade också det. Men vi klarade inte att bo i lägenhet, vi ville fortsätta bo i hus. Dessutom är det smidigt eftersom det är nyckelfärdigt och ett nytt hus är underhållsfritt. Med hus har man mer frihet och bestämmer själv, menar Kent.
I sitt nya hus har de kunnat välja allt själva och de ser båda en fördel i att ha kunnat plocka sina favoriter ur Myresjöhus sortiment.
– Det var mycket lättare nu när vi byggde hus. Vi behövde inte ta hänsyn till någon annan utan jag och Kent tog exakt det vi ville ha. Vi var så lyckliga när huset var klart, berättar Kerstin.

 

Imagen aleatoria sección 7

Kerstins favoritdel i huset är köket och det märks att hon fått bestämma kring utrymmet. På hennes önskelista fanns ett stort kök med stenbänk, bra ytor för matlagning och bakning. Bakning verkar nämligen stå på schemat titt som tätt och Kerstin berättar att även de äldre barnbarnen ibland ringer och frågar om de får komma över och baka bullar.
– Antingen är de med och bakar eller så är det smidigt att stå vid köksön och baka medan de sitter på andra sidan och gör läxorna, berättar hon.

 

Imagen aleatoria sección 7

Kents favoritdel av huset är på plats men det saknas något i utrymmet.
– Jag önskade ett stort garage med plats för en veteranbil, men veteranbilen kommer väl snart, säger han och skrattar.
För paret var nybygget en skön nystart, även om barn och barnbarnen var ledsna att barndomshemmet såldes. Trots att Kerstin och Kent utgått från sina egna behov och önskemål i utformandet av det nya huset så har familjen självklart funnits med i tankarna kring planeringen. I deras nya Smart 126 finns det extra gästrum och den stora öppna planlösningen var en självklarhet.
– Vi var 20 personer här på julafton. Barnbarnen var så glada och frågade om vi skulle fira jul här nästa år igen. Så det blev bättre än vi hade förväntat oss.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]