btn-cerrar
Få ordning på förvaringen

Få ordning på förvaringen

Av

Imagen aleatoria sección 7

Hur ska man tänka vid planering av förvaring, vilka förvaringslösningar ska man välja och hur maximerar man förvaringens funktion? Jenny Andersson, Designansvarig på Vedum Kök & Bad, tipsar här om hur vi ska tänka.

Imagen aleatoria sección 7

Vilka typer av förvaring är viktiga att ha i ett hem för att hålla det organiserat?
– Det enkla svaret är att ha förvaringslösningar så att var sak har sin plats i alla rum. Oftast fokuserar vi på kök, badrum och garderober, men räkna in hela hemmet och skapa förvaringslösningar där också.

Vilka förvaringslösningar fungerar bäst för olika rum i hemmet, såsom kök, badrum och sovrum?
– Köket är väl det rum som naturligt bygger på bra förvaring såsom utdragslådor, skåp och praktiska funktioner för matlagning. I badrummet har vi ofta en begränsad yta, men även här finns underskåp med förvaring, spegelskåp och förvaringsskåp som ger bra förvaringsutrymmen. I sovrummet fungerar garderober med olika inredningar bäst till klädförvaringen, men även andra förvaringslösningar med lådor är perfekt för det ändamålet. Flera smarta lösningar som speglar, sittbänk och invändig sensorbelysning gör det till ett nöje att både välja kläder på morgonen, och hänga av sig dem i slutet av dagen.

Imagen aleatoria sección 7

Hur kan man optimera förvaringsutrymmen i ett hem med begränsat utrymme?
– Tänk högt och brett och utnyttja alla ytor. Tänk över och under soffor och sängar. Maximera. Ett par hyllor extra med förvaringsboxar kan optimera mer än du tror. Tänker också att begränsat utrymme också ger möjlighet att tänka igenom vad vi verkligen behöver. Det du använder ofta ska vara mest lättillgängligt, det du använder sällan får en sekundär plats.

Imagen aleatoria sección 7

Vilka metoder eller tekniker kan användas för att maximera förvaringsutrymmen i en garderob?
– Att komprimera genom att vika och stapla rätt och ha ett system för att hitta sakerna lätt och överskådligt är A och O. Det finns mycket smarta inredningar som underlättar, såsom skohyllor, byxhängare, stänger och invändiga lådor och trådbackar. Vill man ha hjälp och inspiration så finns det mycket att hitta på nätet. KonMari-metoden t.ex. är en favorit hos mig.

Vad kan man göra för att undvika oreda och oorganiserade utrymmen i hemmet på lång sikt?
– Det handlar om planering och att se möjligheterna. Ha inte fler saker än du verkligen behöver och planera in vart du vill ha dina saker. Ha var sak på sin plats så skapar du förutsättningar för ordning och reda. Att skapa och investera i rätt förvaringslösningar får dig att trivas i ditt hem på lång sikt.

Imagen aleatoria sección 7

Kan Vedum erbjuda anpassade förvaringslösningar?
– Absolut! Vedums inredning kan användas i hemmets alla rum. Ett köksskåp kan bli en iögonfallande bokhylla, snygg rumsavdelare eller hjälpa dig att organisera ditt hemmakontor. En sittbänk med förvaring passar utmärkt i många rum. En av de stora fördelarna med våra produkter är att de finns i så många olika storlekar och utföranden. Möjligheterna att göra kreativa lösningar är enorma. Det finns alltid något som passar.

Hur säkerställer Vedum hållbarheten och kvaliteten på sina förvaringslösningar?
– Hjärtat i vår verksamhet är vår tillverkning i Vedum – här har vi funnits i över 100 år. Att producera hållbart är en viktig pusselbit i det hållbara sortimentet. Våra produkter har en hållbar design som är personlig, aktuell och långsiktig. Vi har Svanen-märkta produkter och vi arbetar också med miljöbedömningssystem som BASTA med flera. Vårt arbete med ett hållbart sortiment har kopplingar till hela vår värdekedja – från design, produktutveckling, råvaror och produktion till användning, återbruk, återvinning och avfall. Produkter med hög kvalitet som går att leva med länge är kärnan i vår verksamhet.

Kan Vedums förvaringslösningar enkelt installeras av hemägare, eller krävs professionell installation?
– Våra inredningar levereras monterade och klara för uppsättning, med några få undantag. Vi har bra monteringsanvisningar som är enkla att följa. Så ja, jag skulle säga att våra förvaringslösningar kan monteras av händiga hemmafixare. När det kommer till el och rördragningar i badrum däremot så bör givetvis fackmän anlitas.

Slutligen, vilka tips och råd vill du ge till dem som ska bygga nytt hus och funderar över förvaringslösningar till sitt hem?
– Tänk till från början och planera in smarta förvaringslösningar för hela hemmet för alla dina saker. Det är sällan man hör att någon har för mycket förvaringsutrymme. Samla in inspiration och idéer och gör det till ditt eget. Vi har alla olika förutsättningar och behov. Ta gärna hjälp och resonera med någon om det skulle kännas bra. Det kan låta som en klyscha men med var sak på sin plats så blir livet enklare och skapar välbefinnande, bekvämlighet och trygghet.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]