btn-cerrar
Nyheter på badrumsfronten

Nyheter på badrumsfronten

Av

Imagen aleatoria sección 7

Vi möter våren med attraktiva nyheter för badrummet i samarbete med svenska företaget Bricmate.

 

Imagen aleatoria sección 7

Tapwell i samarbete med Note Design Studio
Tapwell utökar nu sitt sortiment av badrumsinteriör när de tillsammans med den välrenommerade designstudion Note Design Studio tagit fram en energieffektiv handduksvärmare i en klassiskt avskalad skandinavisk design med en smart energifunktion och timer. De nya handuksvärmarna är genuina i både form och design, samtidigt som de tillfredsställer en marknad där efterfrågan på energismartare produkter till hemmet ökar.


”Som badrumsaccessoar tar handdukstorken stor fysisk och visuell plats och kräver därför ett större fokus på utformningen. Genom att jobba med en distinkt form, tunnare dimensioner och raka hörn, står de här produkterna som en kontrast mot de tjocka dimensioner och runda kurvor som idag är standard på marknaden. Vi ser framför oss en komposition där handduken bidrar med mjuka och organiska egenskaper, och handdukstorken kompletterar detta med sin raka och distinkta silhuett.” – Malin Engvall och Kristoffer Fagerström formgivare, Note Design Studio.

Imagen aleatoria sección 7


De nya handduksvärmana kommer i fem olika storlekar och åtta olika utföranden och går att matcha med Tapwells övriga sortiment av badrumsdetaljer.

 

Imagen aleatoria sección 7

Kolmården Light – en ny ljusare nyans i signaturserien: M Kolmården
Den populära serien M Kolmården från Bricmate är inspirerad av den klassiskt gröna kolmårdsmarmorn och har sedan lanseringen 2016 kommit att bli en av Bricmates signaturprodukter i granitkeramik. Nu lanseras Kolmården Light i samma serie som ett ljusare alternativ för både golv & vägg samt som bänkskiva. Färgskalan är hämtad från diamantfräst Kolmårdsmarmor, ljust grå med en lättare ton av grönt, och med tydliga ljusa och mörka skiftningar i mönstringen.


”Vår tolkning av Kolmårdsmarmor har stadigt ökat i popularitet, trots en period med mycket ljusa varmgrå och sandfärgade toner. Det råder alltid stor efterfrågan på klassiska nordiska material, toner och kulörer och för oss var det en självklarhet att vidareutveckla M Kolmården och erbjuda en ljusare variant.” – Johan Saari Marknadschef, Bricmate.

Imagen aleatoria sección 7


Granitkeramik är ett helt naturligt material och unikt i sig själv. Det finns inget material som är så motståndskraftig mot värme, fläckar, repor och sprickor, samtidigt som det är så estetiskt tilltalande. Det är därför inte konstigt att just detta material ökat i popularitet i både kök och badrum senare år. Granitkeramiken är även ett attraktivt val av golv på både större och mindre ytor då den slitstarka ytan står emot slitage som i annat fall kan skapa bestående fläckar och slitage.

 

Haven utökar sitt sortiment av badrumsmöbler
Haven är kända för att skapa badrumsmöbler i trä som balanserar upp den annars kalla miljön i badrummet, där hårda material står för större delen av inredningen. Med inspiration från både japansk och skandinavisk designtradition utökas nu sortimentet med en mörkare ytfinish i äkta träfanér; Smoked Oak Wood. Den mörkare nyansen ger karaktär och värme och bryter vackert av mot övriga material i badrummet.


För möjligheten till att optimera utrymmet i badrummet finns nu samtliga kommoder från Haven i nya storleken 120 cm, vilket är stort nog för att få plats med ett praktiskt dubbelhandfat.
Ett tvättstugeskåp är en alldeles ny produkt i sortimentet och ska komplettera redan befintlig inredning genom att i samma tidlösa design bidra med ytterligare funktioner till badrummet.


Som ett efterlängtat tillbehör till ett redan attraktivt sortiment lanserar Haven WC-skålar i två modeller – vägghängd och golvstående, i tre olika färger – matt vit, matt beige och matt ljusgrå. WC-skålarna är som Havens övriga produkter i en design som känns smakfullt avskalad och i färger som skapar lugn och trivsel i badrummet.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]