btn-cerrar
Öka livslängden på dina kläder

Öka livslängden på dina kläder

Av

Imagen aleatoria sección 7

Som världens största tillverkare av torkskåp vill Nimo inspirera till ett hållbart liv. Med ett energieffektivt torkskåp kan du både minska på energiförbrukningen och ge dina kläder och textilier ett längre liv.

– Vi vill att människor ska återupptäcka torkskåpet och få upp ögonen för dess goda egenskaper. De flesta använder torktumlaren av ren vana och tänker kanske inte på att det finns andra bra alternativ att torka sin tvätt på. De främsta fördelarna med torkskåp är att det inte sliter något på textilierna och att det är energisnålt, menar Johanna Wallentin-Stenlund, kommunikationsansvarig på Nimo.

Imagen aleatoria sección 7

Torkskåpets plats i hemmet
När vi torkar våra kläder använder vi i stor utsträckning torktumlaren eller hänger upp tvätten på torkställningar i den mån det går. Men ytan för hur mycket tvätt som får plats att lufttorka är ofta begränsad och därmed används torktumlaren kanske mer än önskat.


– För att ge sina textilier ett långt liv så måste man bland annat fokusera på hur vi väljer att torka våra textilier. Att torka i ett torkskåp sliter inte på textilierna. Många kanske inte har en tvättstuga med linor i taket utan ett begränsat utrymme för tvätten att torka på. När du hänger upp din tvätt så är det dessutom en stor mängd fukt som måste ta vägen någonstans. I ett torkskåp har man en kontrollerad miljö. I några av våra torkskåp använder vi värmepumpsteknik där fukten samlas i en behållare som sedan enkelt töms när den är full. Det innebär smidig användning men också enkel installation. I torkskåpet blir det en kontrollerad miljö där fukten tas om hand. Då slipper du oron över hur fukten påverkar miljön i ditt hem.
Vi har även sensorer i skåpen som känner av när tvätten är torr och då stänger av skåpet för att inte dra onödig energi.

Imagen aleatoria sección 7

Hur använder man sitt torkskåp på bästa sätt?
– Ett smart sätt att använda sitt torkskåp på är att starta det för att få bort den värsta fukten och sen öppna dörren och låta tvätten självtorka.

Vad har torkskåpet för plats i ett hållbart liv?
– Torkskåpet är enkelt att använda, skonar miljön och förlänger livslängden på textilierna. Våra torkskåp är tillverkade i Sverige och håller i upp till 30 000 torkcykler. Om du köper ett värmepumpskåp så har vi dessutom ett cirkulärt utbytessystem på värmepumpstekniken där vi reparerar, uppdaterar och fräschar upp och på så sätt förlänger livslängden på torkskåpet.

Imagen aleatoria sección 7

SIDODEL:

  • 3 fördelar med torkskåp:
  • Energiekonomiskt
  • Sliter inte på kläderna
  • Tar lite plats

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]