btn-cerrar
Semesterkänsla på hemmaplan

Semesterkänsla på hemmaplan

Av

Imagen aleatoria sección 7

Nathalie och Johan Hassel har alltid gillat att semestra i Skåne och drömde om att ta med sig lite av den känslan hem. Möjligheten dök upp när de hittade Trivselhus Villa Österlen och den sjönära tomten strax utanför Vimmerby.

 

Imagen aleatoria sección 7

Drömmen om ett eget hem
Lägenheten var stor och låg centralt i Vimmerby, men Nathalie och Johan Hassel var ändå säkra på att de allra helst ville bo i ett nybyggt hus med närhet till landet tillsammans med de tre döttrarna.
– Vi kikade på några befintliga hus också, men det var aldrig riktigt aktuellt. Vi ville verkligen skapa ett eget hem som var anpassat helt efter oss och som vi kände att vi kunde växa i. Dessutom var läget väldigt viktigt för oss, läget kan man aldrig ändra på, så vi ville vara säkra på att landa på den rätta platsen, säger Nathalie.

 

Imagen aleatoria sección 7

En perfekt tomt
När Nathalie och Johan fick reda på att det planerades nya tomter vid sjön Nossen, endast 5 minuter utanför centrala Vimmerby men ändå med en lantlig känsla, blev de intresserade. Läget var idealiskt och ännu bättre blev det när de fick precis den tomt de önskade. Nu var det bara ett hus som fattades.
– Vi gillar att vara på semester i Skåne och ville återskapa lite av den upplevelsen här hemma. Vi bestämde oss ganska snabbt för Trivselhus och föll direkt för Villa Österlen. Ett hus med stora sällskapsytor, ljus och rymd och känslan av en modern skånelänga – allt det vi drömde om, säger Nathalie.

 

Imagen aleatoria sección 7

Ett hus gjort för tomten
De kände också att tomten var som gjord för huset, särskilt efter Trivselhus hjälp med placeringen av huset på tomten. Genom att huskroppen placerats lätt vinklad maximerar de nu både sol och utsikt. Och genom att flytta entrén har man full sikt genom huset, ut mot grönska och sjö, så fort man kommer innanför tröskeln.
– Just den här möjligheten att kunna anpassa huset till våra önskemål känns väldigt bra. Det har varit en intressant och spännande process att bygga vårat eget hus. Vi har lärt oss så mycket under tiden och känner oss trygga med att vi har koll, säger Johan.

 

Imagen aleatoria sección 7

Klassiskt med modern design
Det Johan och Nathalie lagt mest kraft på är det öppna köket och vardagsrummet. Här gör de stora fönstren ner till golvet och glasdörrarna att kontakten med den skyddade uteplatsen i vinkel – familjens andra vardagsrum – alltid är påtaglig. Ryggåstaket och takfönstren tillåter ljuset att flöda. Och när kvällarna blir mörkare är braskaminen en självklar mysfaktor.
– De sociala ytorna är de viktigaste i huset för oss. Vi har bland annat valt till en köksö med integrerad fläkt för att maximera sikten, trivseln och funktionerna. Tanken är att allt ska vara tidlöst och klassiskt men med modern design. Det är vår absoluta favoritplats i huset och jag älskar att laga mat vid köksön samtidigt som barnen eller våra gäster hänger i närheten, säger Nathalie.

Personligt och genomtänkt
Nathalie och Johans filosofi har varit att försöka ha ett långsiktigt helhetstänkande när de gjort sina val. De var till exempel bestämda med att de ville ha dubbla duschar och dubbla handfat i det stora badrummet, vilket krävde en del tankearbete för att lösa.
– För att varje beslut inte ska bli så svårt tror jag det är bra att ha en grundläggande plan kring vad som är viktigt. Vi har hellre satsat på de stora, fasta sakerna i huset så att de håller över tid, sedan kan vi bo in oss och komplettera med annat efter hand, säger Johan.

De har också vågat släppa loss lite mer i detaljerna, till exempel har barnens rum fått fantasifulla inredningar.
– Jag hoppas att det känns härligt för dem, och det gör dessutom att husets själ verkligen kommer fram. Det är faktiskt det vi är mest nöjda med – att huset känns så personligt och så hemma, säger Nathalie.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]