btn-cerrar
Trenden går mot komposit och keramik

Trenden går mot komposit och keramik

Av

Imagen aleatoria sección 7

Bänkskivan till köket sätter tonen för hela upplevelsen av köket och är därmed ett val du inte vill ångra. Vårt Nya Hus frågade Granit & Forms VD och delägare Daniel Åström om några tips på vägen för hur man ska tänka vid val av rätt bänkskiva.

Granit & Form, vem är ni?
– Vi är ett företag i Jämtland med ett lokalt gäng på fem personer som ger verksamheten en stark karaktär med en personlig upplevelse.

Imagen aleatoria sección 7

 

Hur stor betydelse har en bänkskiva?
– En stenskiva ger en exklusiv känsla i köket och de flesta stensorterna är väldigt tålig mot slitage.

Imagen aleatoria sección 7

 

Vilket är det första tipset ni ger till den som ska köpa bänkskiva till sitt kök?
– Vi försöker få veta så mycket som möjligt om kundens behov och preferenser. Estetiskt brukar vi försöka vara neutrala men för funktion måste vi försöka styra till produkter som kan leva upp till förväntningarna.

Imagen aleatoria sección 7

Till köket och det liv man lever?
– Lever man i ett hushåll där barnen inte är aktiva i köket, eller om man lever utan barn, så passar kalksten och marmor väldigt bra då det går att hålla efter renhållningen utan att några större olyckor händer som att det ligger citrusfrukt, filmjölk eller liknande som kan skada stenen. Granit håller i alla miljöer men ser då inte alls ut som kalksten eller marmor. Vill man ha utseendet av kalksten eller marmor men har ett ”aktivt” hushåll så är komposit ett väldigt bra substitut.

 

Imagen aleatoria sección 7

Hur tar man bäst hand om sin bänkskiva? 
– Det flesta stensorter är i princip underhållsfria. Det finns sorter som behöver få lite kärlek, vilket vi alltid delar med oss av till kunderna om det behovet finns.

Finns det en storsäljare bland ert sortiment. Om ja, varför just den tror du?
– Svart granit är alltid populär och vår absoluta storsäljare. Den är både underhållsfri och trendsäker, och passar in i de flesta kök. Men trenden går mot komposit och keramik. Anledningen till det är att man på det sättet får egenskaperna hos granit och utseendet av kalksten eller marmor.

Hur lång är leveranstiden från beställning till montage?

– Processen tar ca 8 veckor totalt, det kan gå snabbare och ibland går det längre tid. Vi levererar allt till badrum, tyvärr lite för lite golv och väggplattor och det beror på att vi inte riktigt har tiden till att börja bearbeta marknaden, men vi tillverkar mycket övrig inredning till badrum.
Det är ganska enkelt att motivera kostnaden för sten i hemmet, det kostar en del men alternativen är inte heller gratis, och mellanskillnaden har man tillbaka i livslängd och man har då dessutom material som är väldigt vackra.

Ni erbjuder måttbeställda bänkskivor. Hur går den processen till? 
– En beställning börjar oftast med samtal över telefon, mail eller med ett besök. Då går vi igenom vad kunden önskar i utseenden och egenskaper. Sen behöver vi ett underlag för att kunna ge en offert, Det kan vara en köksritning, skiss eller en muntlig beskrivning. Därefter lägger vi en beställning.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]