btn-cerrar
Virke för hållbarhet, miljö och klimat

Virke för hållbarhet, miljö och klimat

Av

Imagen aleatoria sección 7

Det svenska bolaget OrganoWood har sedan 2010 specialiserat sig på vetenskapliga genombrott inom metoder för modifiering av biofibrer, för att skapa klimatsmart och hållbart virke. Efter gediget arbete är de nu högaktuella med en ny produkt – OrganoWood Nowa, som kommer att bli din nästa byggdröm.

– OrganoWood har tillverkat miljöklassat kiselimpregnerat trä sedan 2010 och efter 8 års utveckling kan vi nu erbjuda marknaden en produkt med OrganoWoods nya patenterade kemi, den tredje generationens biocidfria träskyddsteknik. 

Imagen aleatoria sección 7

En träskyddsteknik baserad på naturliga mineraler med dokumenterad god prestanda utan att kompromissa med bolagets höga miljökrav, säger Amanda Svärd, marknadsansvarig på OrganoWood. Vi har i mer än 10 års tid sålt och marknadsfört hållbart och beständigt virke, fritt från biocider. Nu känns det fantastiskt att äntligen kunna erbjuda marknaden OrganoWood Nowa.

Gedigen kvalitetscheck
OrganoWood Nowa är testad i fält och via accelererade tester sedan 2017. Under de senaste åren har Nowa genomgått en mängd olika tester och erhållit väldigt bra testresultat, bla Durability Class 1 enligt EN 113-2 samt klass 1 enligt EN 350 (natural durability), och det med 100% av provbitarna.
– OrganoWood Nowa är dessutom målningsbar. Det är väldigt roligt att vi nu kan erbjuda våra kunder ett hållbart virke fritt från biocider som går att måla, något som vi vet att marknaden har efterfrågat!

Imagen aleatoria sección 7

 

Tydligt miljö- och klimatfokus
OrganoWood arbetar med ett tydligt fokus på klimat och miljö. Något som även genomsyrar deras nya produkt.
– Vårt miljöengagemang har alltid varit stort och vi brinner för naturkemi och hållbarhet! Hållbarhet är viktigt för oss och Nowa innehåller inga miljöfarliga ämnen som kan lakas ut i naturen, utan enbart ämnen som kan återföras till det naturliga kretsloppet. 

Imagen aleatoria sección 7

Virke från OrganoWood kan återvinnas i sin helhet utan särskilda regler precis som naturligt obehandlat virke. Alla ämnen som virket innehåller är klassade som ofarliga för miljö enligt CLP-förordningen (EG nr 1272/2008).

Nowa för villaägaren
OrganoWood Nowa är anpassat för användning utomhus ovan mark och lämpar sig till många olika användningsområden.
– Några exempel där OrganoWood Nowa lämpar sig mycket bra är projekt i trädgården som altaner, staket, pergolor och trädgårdsmöbler, men även större projekt som bullerplank, broar, spänger lekplatser, bryggor och takterrasser.
OrganoWood Nowa är skapat för att hålla under lång tid. Dessutom åldras det på ett vackert naturligt sätt, vilket bidrar till en bra känsla under lång tid.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]