btn-cerrar
Traditionell husdröm

Traditionell husdröm

Av

Imagen aleatoria sección 7

På 1930-talet flyttade Mattias Skändlagårds gammelfarmor och gammelfarfar till Skändla i Göteborg. Många år senare har nu Mattias och hans fru Linda byggt sitt eget hem på platsen – en lantlig villa med en härlig utsikt ut mot fruktträdgården.

Det är en gammal historia, på flera sätt. Den börjar med Mattias Skändlagårds gammelfarmor och gammelfarfar, fortsätter med morföräldrarna som var månskensbönder, och sedan Mattias egen uppväxt på föräldragården strax utanför Göteborg och hans längtan efter att någon gång flytta tillbaka dit med sin familj. Redan 2013 var det faktiskt aktuellt, men den gången blev det inte verklighet. 

Imagen aleatoria sección 7

TOMT I FRUKTTRÄDGÅRDEN
Ytterligare några år gick och när möjligheten dök upp igen behövde inte Mattias och hans fru Linda fundera länge. Nu skulle drömmen äntligen bli sann.
– Vi bodde i ett radhus då, men tyckte att det var lite trångt och längtade ut på landet. Tomten som vi styckat av från min föräldragård ligger i den gamla fruktträdgården och jag kunde inte tänka mig en bättre plats för mig och min familj att leva på, säger han.

 

Imagen aleatoria sección 7

TRADITIONELL HUSMODELL
Eftersom platsen är så viktig och miljön omkring den lantlig var det naturligt för Mattias och Linda att välja en husmodell med traditionellt uttryck och klassiska detaljer. Men det är ändå inte riktigt hela sanningen bakom valet av just Villa Mariefred.
– För mig var det faktiskt burspråket mellan köket och vardagsrummet som var avgörande, jag kände direkt att där vill jag ha vårt matbord och kunna öppna glasdörrarna ut mot terrassen och trädgården när vi sitter och äter, säger Linda.

MODERNA FUNKTIONER
Det är kombinationen av den charmiga, traditionella stilen och den moderna, funktionella planlösningen som Linda och Mattias älskar med sitt nya hem. Matplatsen, köket och vardagsrummet med en värmande kamin i en öppen och social helhet på första våningen. Sovrummen med stor balkong för föräldrarna och egna rum för de två barnen en trappa upp. Och, inte minst, klädvård och förvaring anpassat till en barnfamilj.
– Vi har dessutom plats för ett hemmakontor på nedre botten, vilket ju har varit fantastiskt bra under pandemin och även i fortsättningen med mer och mer distansarbete, säger Mattias.

Imagen aleatoria sección 7

 

GLASVERANDA GER EXTRA LYX
Utöver allt detta är det tillvalet glasverandan, som Linda och Mattias gjort till ett året runt-rum, som får hjärtat att ticka lite extra när de berättar om sitt hem.
– Med tanke på klimatet här i Sverige så tycker vi att det rummet är helt underbart, här kan vi vara alla årstider och känna att vi nästan är utomhus trots att vi sitter i värmen inomhus. För mig är det riktig vardagslyx att ha ett sådant här “mysrum” där vi bara kan vara, säger Linda.

Vår instagram

[insta-gallery id="0"]